Kladno hází za dva dny. Hana Větrovcová tipuje čtvrtku pod 46 vteřin

Na středečním mítinku Kladno hází a Kladenské memoriály bude mít početnou enklávu svých svěřenců. Z party sprinterů, které v klubu A.C: TEPO Kladno už roky trénuje, se zraky kladenských fanoušků budou upírat na Matěje Krska (na snímku s trenérkou) a snad i na Dana Lehara.

Když se vysloví Kladno hází a Kladenské memoriály, co se vám okamžitě vybaví?
Tradice Kladenských memoriálů. Kladno hází se k tomu přidalo. Atletický mítink je v původním smyslu poctou bývalým členům A.C. TEPO Kladno, kteří se před námi o klub zasloužili. V současné době je mítink významnou atletickou událostí. V tuto chvíli jsme na úrovni mítinku Memoriál Josefa Odložila. Jako pořadatelský klub se mítink Kladno hází a Kladenské memoriály snažíme posunout ještě na vyšší úroveň a věřím, že se nám to povede.

Kdo z vaší stáje se středeční události v Kladně zúčastní?
Chci, aby startovala většina mých svěřenců. Největší pozornost z nich bude jistě poutat Matěj Krsek. Rozhodl se pro čtvrtku, i když už ji neměl v plánu běžet. Myslel si na jiné tratě. Ale nakonec se rozhodl, že čtyři sta metrů poběží. Dostal totiž velkou chuť poměřit síly s konkurencí, která se na Sletišti sejde (usmívá se). U Dana Lehara je otazník, protože jej stále trápí lehčí zranění. Ale startoval by rád, protože chce překonat Matějův juniorský rekord na čtyři sta metrů v čase 46,37 vteřiny. Z mého pohledu na to má.

Tipněte si, v jakém nejlepším čase se ve středu poběží čtyři sta metrů.
Takové tipování nemám moc ráda, ale udělám výjimku a tipnu si, že se poběží pod čtyřicet šest vteřin.

Jan Murárik

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí