Trenér Mrázek: Když to nejde v Česku, sbíráme body v zahraničí

Kvůli současné situaci nemohli tenisté v Česku dlouho trénovat ani hrát v halách. V republice koronavirus znemožnil také konání turnajů. Kladenský trenér David Mrázek proto své svěřence poslal do zahraničí.

S Jakubem Jupou (2004), kladenským rodákem, který v současné době hraje za Spartu Praha, se vydali do sousedního Polska na mezinárodní turnaj do 18let kategorie ITF Juniors. V singlu sice Jakub vypadl v prvním kole, ovšem ve čtyřhře s parťákem Vojtou Petrem došel až do finále. V něm po velké bitvě padli s belgicko-holandským párem 4:6, 7:6 a v supertiebreaku 8:10.
Mrázkův trenérský kolega Jan Fiala vycestoval s kladenským supertalentem Jiřím Jindáčkem do Bulharska. Ten se účastnil turnaje okruhu ITF Juniors. Jindáček se do hlavní soutěže probojoval z kvalifikace přes tři soupeře. V pavouku poté vypadl v druhém kole s pozdějším vítězem. Mezitím za ním do Sofie dorazil Jupa a společně ovládli deblový turnaj (na ústředním snímku s trenérem Fialou, pozn. red.).
„Oba prokázali velkou psychickou odolnost. Dvakrát se totiž dostali do rozhodujícího supertiebreaku, který je vždy o pár míčcích. Vše ustáli a ve finále připravili o titul domácí hráče. Klukům patří velká gratulace,“ komentoval vystoupení mladíků trenér Mrázek.

Jan Murárik

bulhardve
Jakub Jupa s trenérem Mrázkem

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí