Jiří Klesnil: Bez pomoci města bychom mítink uspořádali jen stěží

V pondělí hostí Kladno druhý ročník halového atletického mítinku v kouli a výšce mužů i žen. Šéf klubu A.C. TEPO Kladno a radní města Jiří Klesnil hovoří o významu takové akce.

Co mítink znamená pro město i kladenský atletický klub?
Mítink pořádáme s mezinárodní účastí a v době, která je nejen pro sport velmi složitá, takže si o to víc přeji, aby se vydařil bez nejmenších potíží. Rozhodně to atletický svět vnímá a pro město, českou atletiku a náš klub znamená mítink velkou prestiž. Sestřih ze závodů zajistí Česká televize a přímý přenos půjde na streamu.

Museli jste jistě splnit spousty různých opatření. Kde všude jste o povolení pořádat takový podnik žádali?
Akci nám musely především povolit ministerstvo zdravotnictví a Národní sportovní agentura. Důležitá je i podpora města, bez níž by akci uspořádat nešlo.

Jaký bude při mítinku poměr pořadatelů a závodníků?
O trochu víc bude lidí, kteří se o uskutečnění mítinku starají.  Dohromady může v hale spolu být sto lidí. Závodníků je registrovaných zhruba něco málo pod padesát.

Každý, kdo do haly vstoupí, se musí prokázat negativním testem na covid-19. Podařilo se vám vypořádat s touto podmínku tak, aby se v pondělí samotný mítink zbytečně nezdržoval?
Zajistili jsme testování před závody všech osob, které mají oprávnění se jich účastnit. S testováním začneme už v neděli a pak v pondělí zhruba čtyři hodiny před zahájením prvních soutěží.

Na které disciplíny se nejvíc těšíte?
Na výšku mužů a výkon koulaře Tomáše Staňka, největší hvězdu mítinku (usmívá se).

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí