Jakub Kubálek: Kladenský Indoor může zapsat špičkové výkony

V pondělí se v Atletické hale na Sletišti uskuteční druhý ročník mítinku Kladno Indoor (14.00 – 19.00 hod.). Členem organizačního týmu je Jakub Kubálek.

Mítink je o kouli a výšce mužů a žen. Představí se v těchto disciplínách světová špička?
Absolutní špičku bychom nezaplatili. A i kdybychom na ni peníze měli, tak by mnozí závodníci i závodnice z té úzké špičky zřejmě stejně odmítli startovat, protože by se někdo z nich logicky musel umístit na příčkách, o které nestojí (usmívá se). Všimněte si, že absolutní špičku vidíte kromě olympiády a mistrovství světa jen málokdy pohromadě… Přesto se v pondělí v Kladně představí kvalitní závodní pole.

Z koulařských hvězd je potvrzena účast Tomáše Staňka. Bylo těžké jej přemluvit?
Tomáš na Kladno slyší. Svou účastí nám dává najevo, že jsme se k němu vždy chovali vstřícně. Slyšíme na sebe vzájemně a není to o financích. Z atletů není sám, komu se u nás líbí.

Jaké výkony mezi muži i ženami v obou disciplínách očekáváte?
Ve výšce žen moc přeji naší Míše Hrubé, aby předvedla výkon kolem sto devadesáti centimetrů. V mužích čekám laťku ve výšce dvě stě třicet centimetrů. V kouli žen se budu radovat, když to dopadne na hranici osmnácti metrech. V mužích je ve startovní listině několik, borců, kteří venku umí dvaadvacet metrů!

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí