Staněk s Hrubou v Kladně roztleskali soupeře

Tomáš Staněk potvrdil na mítinku Kladno Indoor pozici současné evropské jedničky. Nečekanou vítězku měla výška žen. Výškařka Michaela Hrubá rekordem mítinku potvrdila, že pod laťkou ještě zdaleka neřekla poslední slovo.

Druhý ročník akce Kladno Indoor ukázal, že se dá kvalitní atletika uspořádat i v období povinných roušek. Pořadatelský klub A.C. TEPO Kladno zajistil závodníkům v Atletické hale na Sletišti výborné podmínky. A Češi se na něm ukázali ve skvělém světle.
Nejsledovanější disciplíny ovládli reprezentanti české atletické školy. Nejprve se Michaela Hrubá na výšce chvíli přetahovala s Řekyní Tatianu Gousinovou, až ji na rekordní výšce mítinku 184 cm odsoudila na konečné druhé místo.
V kouli potvrdil Tomáš Staněk post současného nejlepšího koulaře Evropy. Ohlášených dvaadvacet metrů sice nevrhl, ale i 21,20 metru je parádní halový výkon. „Potřebuji vyladit výšku a rychlost,“ poznamenal před vyhlášením vítězů. Hrubá i Staňek při svých pokusech roztleskali soupeře. 
Koulařkám dominovala Markéta Červenková. V poslední sérii si vylepšila halový osobák výkonem 17.81 metru a v evropských tabulkách ji teď patří devátá příčka. Závěrečnou disciplínu mítinku, výšku mužů, vyhrál Litevec Adrius Glebauskas. Jako jediný zdolal 227 centimetrů.
„Jsme rádi, že se naše předpovědi o výborné kvalitě závodního pole mítinku potvrdily,“ dodal za pořadatele Jakub Kubálek.

Jan Murárik


michaelahru
Michaela Hrubá stanovila rekord mítinu na první pokus

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí