Kladenští atleti ovládli mistrovství republiky

Atleti kladenského klubu A.C. TEPO Kladno získali na mistrovství republiky v Ostravě v dorostenecké a juniorské kategorii nejvíce medailí ze všech zúčastněných klubů.

V souhrnné tabulce zúčastněných klubů obsadilo Kladno první místo se ziskem čtrnácti medailí. Druhé Vítkovice vybojovaly deset cenných kovů a třetí Plzeň osm.
Nejcennější kovy do sbírky kladenského TEPa vložili dorostenka Tereza Vlková ve skoku dalekém či v trojskoku a dorostenec Tomáš Dvořák ve sprintu na 60 metrech přes překážky a na hladké doustovce. Radost mu zhatilo „jen“ stříbro z hladké šedesátky.
Na šedesátce brala stříbro také dorostenka Tereza Lamačová. Poté přidala zlato z dvoustovky. V chůzi vévodila juniorkám Klára Hlaváčová. Stříbrnou placku si po doběhnutí dvoustovky na krk pověsil dorostenec Petr Hudeček. Dorostenka Šárka Somrová si na patnáctistovce doběhla pro stříbro. Dorostenec Marián Dražan má zlato ze tří kilometrů a bronz z poloviční vzdálenosti. Dorostenec Jan Ullman si na čtvrtce doběhl pro stříbrnou medaili. Stejný kov vytěžila ve skoku vysokém juniorka Kristýna Dvořáková.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí