Kladno má po prvním dni mistrovství šest medailí a vede tabulku klubů!

Dvoudenní mistrovství republiky v atletice dorostu a juniorů se koná v Kladně na Sletišti. Domácí klub A.C. TEPO v sobotu nasbíral nejvíce zlatých a stříbrných medailí ze všech zúčastněných.

Dnes (9.00 – 19.00 hod.) český šampionát pokračuje technickými disciplínami, chůzí a běhy. Kladno v nich má ambice získat podobnou várku cenných kovů.
První zlato včera pro žlutomodré barvy TEPa vybojovala dorostenka Tereza Vlková v trojskoku. Po ní zaběhla nejrychlejší stovku ve stejné věkové kategorii Tereza Lamačová a Kladno rázem slavilo druhé prvenství. Do třetice všeho zlatého proběhl jako první cílem trati 110 metrů překážek dorostenec Tomáš Dvořák, který tento týden na mítinku Kladno hází zaběhl na stejné trati dorostenecký rekord.
Stříbro do klubové sbírky dodali koulařka Vendula Holečková (juniorka), Jan Hřích (junior) v běhu na 400 metrů, Radana Lapáčková (dorostenka, úvodní foto) v běhu na 2000 metrů překážek a Marián Dražan (dorost). Dnes se pro Kladno čekají medaile například ve sprintech, štafetě, chůzi a skoku dalekém. Podrobné výsledky z úvodního dne najdete na webu www.atletika.cz.

Jan Murárik

atlevlkk
První zlato pro Kladno vyskákala Tereza Vlková

atlelap
Druhá zlatá medaile v podání Terezy Lamačové



atldvora
V pořadí třetí zlatou přidal Tomáš Dvořák

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí