Atlety z A.C. TEPO Kladno dnes čeká první kolo extraligy

Atletická extraliga startuje svůj první podnik dnes v Ostravě. Kladenské týmy žen i mužů mají za cíl umístění do první šestky.

Elitní šestka zaručuje týmům účast ve finálovém souboji o mistra republiky. Družstvo kladenských žen se může pochlubit zajímavými jmény. Vedle kladenských odchovankyň se dnes do bojů za barvy Kladna pustí egyptská sprinterka Basant Hemida Abdelsalam. Ta má na stovce při příznivém větru na čas pod jedenáct sekund, což by ji zařadilo do světové třídy. Druhou z cizinek je slovenská kladivářka Veroniku Kaňuchovou. Tu mnozí diváci znají z kladenského mítinku. Z domácího „odchovu“ sází klub nejvíce na sprinterku Terezu Lamačovou, dálkařku Terezu Vlkovou, tyčkařku Nikolu Pöschlovou. První body nedávno do extraligy pro TEPO zapsali chodečtí sourozenci Hlaváčovi.
V mužském týmu jsou nejžhavějšími želízky v bodovém ohni syrský výškař Majd Eddin Ghazal  (na snímku), v kouli se body čekají od Tadeáše Procházky a Davida Tupého, v disku od Petra Procházky, v kladivu od tradiční opory Míry Pavlíčka či Michala Fialy. Kladenské eso koulař Tomáš Staněk první kolo vynechá. Ve sprintu jsou takřka tutové body do tabulky v podání sprintera Matěje Krska a sprinterské štafety. „Zásadní cíl je finále mistrovství republiky. Obě naše družstva jsou na podobné úrovni a na finále určitě mají,“ říká předseda kladenského klubu Jiří Klesnil. 
Druhé extraligové kolo je na programu 12. 6. a o dva dny později se koná atletický mítink Kladno hází a Kladenské memoriály. „Slibujeme vašim čtenářům exkluzivní.  informace. Všichni, kdo ten den zavítají na Sletiště, uvidí skvělé atletické výkony,“ ujišťuje za organizátory Jakub Kubálek.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí