Pavel Patera: Momentálně sháním trenéry a usiluji o akademii

Kladenský hokej je nyní v pomyslném bodu nula. V chodu klubu je nutné mnohé změnit a nastartovat dlouhou etapu k návratu bývalého respektu. A jedním ze zásadních renovátorů by se měl stát Pavel Patera. Jednatel města v hokeji, trenér mládeže a především obrovská hokejová legenda.

Co vám současné době nejvíce vyplňuje pracovní čas?
Momentálně mě nejvíc zaměstnává hledání trenérů pro áčko. Tento týden oznámím hráčům, kteří mají s klubem opci, s kým počítáme dál a s kým se rozloučíme. Jména v tuto chvíli nezveřejním, chci jim to sdělit osobně, nikoli přes média. V neposlední řadě intenzivně pracuji na zavedení akademie. Sešli jsme se na stadionu se zástupci hokejového svazu Slavomírem Lenerem, Zdeňkem Vojtou a primátorem města Milanem Volfem a shodli jsme se na tom, co je potřeba pro získání akademie na stadionu udělat.

Jaké změny musí nastat?
V takzvaném krčku by mohly například vzniknout požadované typy šaten pro hráče. Všichni zúčastnění se shodli, že tomu chtějí pomoct co nejrychleji. Před zahájením nové sezony bychom mohli získat zkušební provoz akademie, který trvá šest měsíců, a když v jejím režimu pojedeme bez problémů, statut akademie dostaneme. Je to pro kladenský hokej důležité, protože bez akademie jednou přijdeme o juniorskou extraligu!

Přijdou noví trenéři k áčku?
Mohou přijít noví trenéři, ale to neznamená, že třeba nebude pokračovat Jindřich Lidický. V tuto chvíli nic jistého není. Ovšem to se v příštích dnech může změnit. Jmenovaným trenérům chci představit hráče, a bude už jen na nich, koho budou chtít a koho ne. Nechám také plně na trenérech, kdy začnou s přípravou.

Považujete za úspěch, jak dobře si vedou některé mládežnické týmy v závěru sezony?
Mám z toho radost jako fanoušek. Pro mě, jako člověka, který do něčeho zasáhne a pak může na konci sezony hodnotit, jestli se něco udělalo špatně, nebo dobře, teprve sezona začíná. Dosud jsem se staral o své svěřence, teď se začnu z titulu svého postavení starat i o ostatní.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí