Kladno zdolalo Vilémov a dotahuje se na čelo tabulky

Kladenský SK po urputném dobývání branky zdolal Vilémov 1:0 (0:0). A protože dva z největších soupeřů SK v boji o postup do třetí ligy včera padli, ocitlo se Kladno minimálně dodneška zpátky na druhém místě tabulky.   

Tři body zařídil hlavičkou v posledních vteřinách zápasu kapitán Tomáš Procházka. Do té doby jeho tým marně bušil do zavřených obranných valů Vilémova. 

Hosté se posledních patnáct minut fyzicky nezmohli takřka na jediný nebezpečný útok a Kladno je potrestalo aspoň jedním zásahem do černého. Jungovo sólo zmařil brankář a nájezd čtyř kladenských hráčů na dva obránce zhatila nepřesná přihrávka. To je zhruba výčet největšího vzruchu devatenáctého kola divize B v Kladně.

„Děkuju hráčům za výhru. Věděli jsme, že k nám přijede soupeř betonovat. V prvním poločase jsme neplnili, co jsme si v kabině řekli, že budeme hrát. Chtěl jsem tlak do vápna, ale ten přišel až po změně stran. Vystřídal jsem tři hráče a zlepšili jsme se. V důležitých fázích před vápnem bylo znát, že nám chybí hráč, který by dal finální přihrávce myšlenku. Na Tóthovi bylo vidět, že mu bude nějaký čas trvat, než se dostane do tempa, stejně tak na Bartošovi,“ shrnul utkání trenér Ivan Pihávek.

Příští sobotu dopoledne hrají Kladenští v Chomutově.

Sestava SK: Tesař – Kalina, Suchý, Veselý, Pechr, Štoncner (Bartoš v 1. poločase), J. Procházka (Tóth ve 2. poločase), T. Procházka, Bořík, Šíma, (Skořepa ve 2. poločase), Hanzlík (Jung ve 2. poločase).

Jan Murárik

fotbalgolova

Gólová hlavička Procházky přišla v pravý čas

fotbalkladno

Kladno předvádělo marné bušení na bránu

fotbalpodlouhe

Po dlouhé zdravotní pauze naskočil do zápasu Marek Tóth

fotbaltemer

Téměř po dvou letech hrál mistrák Pavel Bartoš


Počasí Kladno

Předpověď počasí