Bojovník Homolka: Možná Noc ukončíme v prvním kole

Postavil si před sebe novou sportovní výzvu a jde tvrdě za jejím pokořením. Honza Homolka (31) se vrátil z dlouhého soustředění v Thajsku, kde zlepšoval svůj styl v bojovém odvětví MMA. Posbírané zkušenosti hodlá prodat už na čtvrteční Noci válečníků.

Jak vypadaly tréninkové dny v Asii?
Trávil jsem je ve skupině, která styl MMA ovládá na velmi vysoké úrovni. Však jsem taky první dny nestíhal a byl jsem často bit. Až když se mi zvedla kondice, souboje se vyrovnaly. 

Čím je pro vás MMA?
Novou sportovní výzvou. Dávám tomu, co se dá. Je to pro mě nový sport. Než jsem přešel na MMA, byl jsem zvyklý bojovat z postoje. Tady se učím technice boje i na zemi. V tomhle odvětví mám tři zápasy a v nich tři výhry. Ale to bylo do 75 kilogramů a teď půjdu o dvě kila výš. 

Můžete prozradit základní plán vašeho boje v Noci válečníků?
Jako vždy se budu snažit soupeře připravit kick boxem ze stoje a pak vyhrát na zemi. Ovšem nejlepší scénář by pro mě byl, kdybych vyhrál už tím kick boxem (směje se). Půjdeme dvakrát pět minut a klidně se může rozhodnout v prvním kole. Těch pět minut je dlouhý čas, dá se něco vymyslet. 

Když jste se v bojových sportech zakousl do nějakého odvětví, většinou jste svoji váhovou kategorii opanoval. Kdy se stanete v MMA mezinárodní českou jedničkou?
To se uvidí… Zatím mě láká bojovat mimo republiku.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí