V Kladně je skvělá atletika. Přijďte se podívat!

Na Sletišti zažívá česká atletika další svátek. Po TNT meetingu vícebojařů obsadili kladenský sportovní areál mladí atleti.

V rámci Mistrovství republiky do 22 let se na Sletišti tento víkend představují stovky atletických nadějí obou pohlaví. „Startuje tu čtyři sta padesát atletů a atletek, což je víc, než bylo na stejném šampionátu loni v Hodoníně. Hosté si Sletiště pochvalují, líbí se jim zastřešení tribuny a mnozí dokonce Sletiště označili za nejhezčí atletický areál v Česku,“ říká Jiří Klesnil, šéf atletického oddílu Tepo Kladno, který šampionát hostí.

Včera, první den závodů, se na stupně vítězů prosadila pouze Nikola Pöschlová ve skoku o tyči. K bronzové medaili jí stačilo překonat čtyři metry. „Z mého pohledu za očekáváním zůstal Marek Bakalár svým šestým místem na stovce a mrzí mě, že nevyšla předávka štafetě, která při troše štěstí mohla mít medaili. Zvu všechny na nedělní závody. Na programu mistrovství jsou finále běhů, disku, koule či trojskoku. Kladno bude mít na dvoustovce Matěje Krska, který je ve svých šestnácti letech výraznou českou nadějí a je jeden z favoritů finále,“ dodává Jiří Klesnil.

Nedělní program na Sletišti začíná v deset hodin dopoledne kladivem žen, Krsek poběží finále v 13.20 hodin a poslední závodníci vyběhnou na trať v půl třetí odpoledne.

Jan Murárik

atletikazatim

Zatím jediná medailistka z Kladna, Nikola Pöschlová

atletinikola

Nikola Pöschlová shazuje laťku v době, kdy už měla medaili jistou


Počasí Kladno

Předpověď počasí