V krásném derby porazil SK hostouňský Sokol

Tolik očekávané derby dopadlo jen podle papírových předpokladů. Kladenský SK před „návštěvou roku“ porazil nováčka divize hostouňský Sokol 2:1 (2:0). 

Čtvrt hodiny před zahájením duelu se u pokladen táhly fronty v zelenobílých dresech a na tribuny se trousili fandové nejen z Hostouně, ale i z okolních vísek. Ty zamrzela zpráva, že ze zdravotních důvodů nenastoupí Zachariáš. „Moc mě to mrzí, ale doktoři mi nařídili čtrnáct dnů klid,“ pokrčil rameny bývalý hráč Kladna. 

Sokolové nasadili hned od začátku zápasu aktivní tempo. Nezalezli před Petroviče a nečekali, co domácí vymyslí. Však také první příležitost nebezpečně zakončit měl Zeman, po něm Trnka nepřekonal tváří v tvář Tesaře. Ve třetí minutě dostal žlutou kartu Bořík a tenhle okamžik předznamenal, že se žádný přáteláček v Kladně nekoná.

Hra SK postupně nabírala obrátky. Tentokrát hráči v bílých dresech nečekali do své obvyklé šedesáté minuty, aby soupeře začali přehrávat. Pomaličku ale jistě tlačili už od desáté minuty. Po jednom z Kalinových centrů přeskočil všechny hostouňské dlouhány vynikající Kroutil a hlavou zavěsil. Hostům dělaly rychlé výpady do jejich zadních řad najednou potíže. Na jeden z nich doplatili druhým gólem. Kroutil přenechal na hranici šestnáctky Honzovi Procházkovi a ten krásně trefil vzdálenější horní část branky. Hosty ještě v prvním poločase oslabilo Vlasatého zranění. 

Po návratu z kabin spálil obrovskou příležitost Tóth, když bránu minul z pětky. Kalinův centr v 62. minutě tečoval Kroutil, Petrovič s potížemi vytáhl míč na roh. Ovšem na druhé straně udeřili v 73. minutě zničehonic přesnou střelou k tyči hosté. Vzápětí Zeman minul bránu v malém vápně. Byl to výsledek druhého velkého nadechnutí Sokola. V téhle fázi hráli hosté velmi dobře. Ale přitom zapomínali na zadní vrátka. Honza Procházka totiž míč, který se kutálel metr od lajny, mohl do branky posunout čímkoli…

Snahu o srovnání odmítl rozhodčí, který nepísknul pro mnohé jasnou penaltu za stoličku na Zemana. Postižený dostal za údajné simulování druhou žlutou a tedy i červenou. Možná sudí kompenzoval neodpískaný faul v šestnáctce na Kalinu. 

„Byl to krásný zápas, bohužel se smutným koncem pro nás,“ poznamenal po duelu Michal Zachariáš.

„Hrál jsem se sebezapřením, už v prvním poločase jsem měl potíže s nataženým svalem. Soupeř hrál dobře a nebylo to jednoduché,“ doplnil Radovan Kroutil. 

Kladenský SK jede příští sobotu do Nového Boru (17.00 h.), v neděli Hostouň přivítá Český Brod (17.00 h.). 

Góly: Kroutil, J. Procházka – Tvrzník.

SK: Tesař – Kalina, Rada, Veselý, Bartoš, T. Procházka, Bořík, Šíma, J. Procházka, Tóth, Kroutil (v druhém poločase střídali Růžička za Tótha, Nesládek za Kroutila, Borák za Šímu, Krsek za Boříka).

Sokol: Petrovič – Vlasatý, Burant, Motlík, Boruta, Novák, Marek, Čurda, Zeman, Trnka, Veverka (v prvním poločase střídal Krndžija Vlasatého, v druhém poločase Tvrzník za Nováka, Rouček za Trnku, Krupička za Veverku).

Diváků: 860

Jan Murárik

derbyhistoricky

Historicky první derby SK - Hostouň v divizi může začít...

derbyprijeli

Přijeli hostouňští fans

derbytakove

Takové fronty na SK pamatují naposledy při pohárovém utkání s Plzní před mnoha lety

derbysokolove

Sokolové se nechali před utkáním zvěčnit

derbykroutil

Kroutil schytal několik ran, ale trenér ho povzbuzoval, ať vstává a dává góly

derbyvlasaty

Vlasatý odkulhal v první půli s podvrtnutým kotníkem

 

tabulehosto


Počasí Kladno

Předpověď počasí