Fotbalisté si po porážce „sypou popel na hlavu“

Zápas Kladna v Novém Boru provázel silný liják. Mezi kapkami deště se nejlépe orientovali domácí hráči, kteří přehráli SK 4:2 (3:2).

I bez Kaliny se Kladenští pustili do soupeře jako na domácím trávníku. Hned v první minutě skórovali, když centr Boříka do malého vápna doklepával před prázdnou bránou Šíma. Podmáčený terén přál spíše než pěknému technickému fotbalu rázným typům hráčů. Mezi ně patří bezesporu obránce Pechr. Ten se v deváté minutě opřel v pokutovém území do soupeře tělem tak, že si vysloužil žlutou kartu a navrch rozhodčí potrestal Kladno penaltou. Lehce nabyl, lehce pozbyl. Skóre se srovnalo a oba týmy začaly zase od nuly. 

V desáté minutě zahrál Kroutil trestný kop, leč oba Procházkové prázdnou bránou pohrdli. O čtvrt hodiny později se Kladno do vedení přeci jen dostalo. Tóth přihrál Šímovi, ten se dostal na střed vápna a kolmicí vyzval na oplátku Tótha ke skórování. 

Radost z vedení si hosté pokazili na konci poločasu. Veselý v jednačtyřicáté minutě netrefil hlavou centr a domácí vyšachovali Tesaře. Minutu poté Kladenští zbytečně komplikovali svůj útok a po rychlém kontru šel Nový Bor do vedení.

Po návratu z kabin začalo Kladno opět zostra. V 47. minutě Tóth minul hlavou poloprázdnou bránu po skvělém Šímově centru a dvě minuty nato Tóthovo sólo gólman chytil… Růžička po nádherném Šímově centru nastřelil hlavou břevno. 

Kladno se nakonec na mokru utopilo. Dorazil je dlouhý balón, který domácí útočníci dokázali ideálně zpracovat a umístit počtvrté za Tesařova záda.

„Doplatili jsme na naivitu v obraně. Nepohlídali jsme si nákopy za obranu. Individuální souboje jsme řešili špatně. Dostali jsme facku. Tohle už nesníme opakovat,“ uvedl po utkání nespokojený kouč Ivan Pihávek.

„Dělali nám problémy dlouhé balóny za obranu a nedokázali jsme se s tím vypořádat. Bohužel, v druhém poločase jsme neproměnili šance a znova inkasovali. Je to škoda, ale snad nás to nakopne a příště zase naplno zabodujeme,“ věří Radovan Kroutil.

V sobotu hraje SK doma s Libiší (10.15), která v současné době údajně silně posiluje.

Sestava SK: Tesař – Bartoš, Rada, Veselý, Pechr – Bořík, J. Procházka, T. Procházka, Šíma, Tóth, Kroutil (střídali: Nesládek za Kroutila, Štoncner za Boříka, Růžička za J. Procházku).

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí