Rytíři převálcovali rivaly z play off

Rytíři Kladno odehráli s Ústím nad Labem skvělý zápas s výhrou 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) a jasně dokázali, proč jsou v tabulce WSM ligy na prvním místě. 

Hned ze začátku zápasu byla z hráčů obou týmů cítit neuvěřitelná aktivita a hra měla spád. Po úvodním tlaku Ústí se naskytla šance i domácímu Pekrovi a Volke se v bráně doslova zapotil. I dvojice Ton – Burger nezahálela a Slovan unikl inkasovanému gólu jen o vlásek. Kladno pak zvládlo bez problémů ubránit i přesilovou hru a pokračovalo v nátlaku, kde se znovu projevil Petr Ton a ve výhodě Rytířů opět i Matěj Pekr, který po skvělé přihrávce Jánského jen těsně minul branku.

Ve druhé třetině byla z domácích znát opravdová chuť po vstřelení první branky. Akce Petra Tona a Jiřího Burgera skončila však pouze na Volkeho betonech. Příležitost ke vstřelení gólu dostal také Slovan, když byl ve dvacáté deváté minutě vyloučen Machač a Zdeněk Doležal se dostal ke střele. Ta byla však nepřesná a hra pokračovala bez vstřelené branky. Zlom zápasu nastal až ve třicáté druhé minutě, když se domácí dostali do výhody a Matěj Pekr otevřel pěknou střelou skóre. Hosté se pak snažili ze všech sil vyrovnat, ale Kladno přišlo s důraznou odpovědí. Ve třicáté šesté minutě vstřelil bývalý hráč Slovanu David Tůma druhý gól a navýšil tak vedení na pěkných 2:0. 

Do třetí třetiny vstoupili hosté o poznání aktivněji a i ve vlastním oslabení doráželi na domácího Hanuljaka ze všech stran. Chvílemi to dokonce vypadalo, že dojde ke snížení dvoubrankového náskoku, čemuž nasvědčovalo i vyloučení Repeho. Po chybné rozehrávce Kloze se však ujal kotouče Jakub Strnad a bleskurychle se rozjel proti Volkemu, který neměl šanci. Skóre tak v padesáté minutě opět narostlo a Kladno se zase o něco více přiblížilo vítězství. Hned o dvě minuty později měl na hokejce čtvrtý gól Petr Ton, ale Slovan měl tentokrát štěstí na své straně. Hosté se však nehodlali jen tak vzdát a několikrát prověřili formu domácího brankáře. Hanuljak ale zůstal pozorný a rozhodl se udržet čistý štít až do posledních sekund zápasu. A přestože po vyloučení kladenského hráče odvolal Slovan z brány Volkeho a zahrál si celé dvě minuty vylepšený power play, domácí brankář udržel svou neprůstřelnost a dovedl Rytíře k výhře 3:0.

Příští utkání odehrají Rytíři v pondělí 3. 10. s HC Zubr Přerov v 18:00 hod. v Přerově. 

Počet diváků: 2368

Branky a nahrávky: 32. Cetkovský (Pekr, Ton), 36. Tůma (Machač), 50. Strnad

Rytíři Kladno: Hanuljak (Cikánek) – P. Hořava, D. Růžička, Repe, J. Drtina, Ulrych, Ptáček, F. Matula – Tenkrát, Burger (C), Ton – Machač, Kubík, Tůma – Strnad, R. Přikryl, Jánský – Pekr, Zikmund, Cetkovský. 

HC Slovan Ústí nad Labem: Volke (Soukup) – Bernad, Kasík, M. Vágner (C), Husák, Přindiš, Brož, Hes – Kloz, Vrdlovec, Loskot – Merta, Poulíček, Z. Doležal – Gengel, Melka, Moučka – Navarra, Komárek, Markulinec.

Barbora Lišková


Počasí Kladno

Předpověď počasí