Kladno víc inkasovalo, než střílelo

Kladenský SK prohrál v devátém kole na hřišti Brozan 0:3 (0:1) a v aktuální tabulce divize B mu patří čtvrté místo. 

Domácí tým, jak by se podle výsledku dalo usuzovat, však v poli lepší nebyl. Avšak to, co kladenským hráčům na bránu soupeře neprošlo, do kladenské napadalo. Přitom první gól zápasu vstřelil právě SK. Po centru Kaliny ze standardní situace prodloužil výborně míč na bránu Kroutil a Kladenští mu vzápětí běželi gratulovat k dalšímu zápisu do střelecké statistiky. Jejich radost měla ale jepičí život. Pomezní totiž zvedl praporek… Vzápětí se potvrdilo pořekadlo „Nedáš, dostaneš“. Z rozehrávky a po rychlých přihrávkách zakončily přesně na druhé straně Brozany. 

Po návratu z kabin se hosté zbytečně zdržovali přihrávkami do stran či dozadu, místo rychlejšího přechodu do útoků. Do rychlých kontrů chodili domácí. Po vyšachování kladenských zadáků neměl Tesař šanci. Dvoubrankový náskok mohli hosté stále ještě zvrátit. Zvláště po příchodu trojice Nesládek - Šíma – Tóth se kladenská hra rozhýbala. Tóthovu střelu vyrazil gólman konečky prstů, Nesládkův lob odvracely Brozany z brankové čáry. Snahu zvrátit nepříznivý stav zmrazil třetí zásah Brozan. Pomohl jim nešťastný skluz Pechra, který se snažil odvrátit prudký centr do vápna na roh. 

„Brozany ukázaly zkušenost z loňské účasti v ČFL. Soupeř nás trestal rychlými kontry do rozevřené obrany. Neuznaný gól nás poznamenal psychicky,“ uvedl po utkání trenér Pihávek a trenér Brozan Jiří Němec ocenil Kladenské za jejich chuť hrát fotbal. Kladno v dalším kole hostí Úvaly (sobota, 10.15  h.).

Sestava SK: Tesař – Kalina, Veselý, Rada, Pechr, Štoncner, J. Procházka, T. Procházka, Bořík, Bartoš, Kroutil (střídali ve druhém poločase Tóth za J. Procházku, REůžička za Veselého, Šíma za Boříka, Nesládek za Kroutila).

Jan Murárik

brobartos

Bartoš schytal své...

brodomaci

Domácí proti gólu neprotestovali, kdyby byl ofsajd, asi by byly jejich ruce nahoře

brokroutil

Kroutil prodlužuje centr ze standardky do brány, ovšem pomezní mával ofsajd, který byl velmi sporný

brokroutilvpr

Kroutil v prvním poločase byl při střelecké chuti

brostridajici

Střídající Šíma s Tóthem hru rozhýbali

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí