Kladno předvedlo suverénní výhru

Fotbalisté kladenského SK neměli sebemenší problém s týmem Úval a soupeře porazili jednoznačně 3:0 (1:0).

Úvaly mohly ohrozit silnější Kladno jen rychlými kontry do obrany. Ovšem domácí se na protivníka připravili na jedničku a Úvalským vůbec nedovolili svého brankáře ohrozit. 

Kladno podle mnohých diváků sehrálo na domácím hřišti nejlepší zápas podzimu, nepočítáme-li sedmičku v síti slaboučkého Mostu. Všichni hráči SK podali znamenitý výkon a jen těžko bychom vyzdvihli jednotlivce. 

Snad je nepatrně vyčnívala osa Pechr – Tóth – Kroutil. Původně stoper Pechr dostal nový prostor na místě štítového záložníka a poradil si s ním se ctí. Mohl více vyrážet středem hřiště a využívat v šestnáctce více míst k případnému zakončení akcí. To také splnil, když v druhém poločase hlavičkou zvyšoval na dvoubrankový náskok. První gól Kladna zařídila dvojice Tóth – Kroutil. Prvně jmenovaný prudce vystřelil, gólman míč jen vyrazil a „Krouťa“ jednoduše poslal svůj tým do vedení. Třetí branka v podání Nesládka vzala Úvalům poslední zbytek nadějí změnit osud utkání. 

Během utkání se v hledišti objevily zvěsti, že o Kroutila projevila zájem žižkovská Viktorie. „Nic se ke mně nedoneslo, žádnou nabídku z jiného klubu jsem nedostal,“ vyvrátil „zaručené“ zprávy kladenský kanonýr.

Kladenští v dalším kole jedou na hřiště Nymburka (neděle, 15.30 h.).

Góly: 7. Kroutil, 68. Pechr, 86. Nesládek

Sestava SK: Tesař – Kalina, Veselý, Rada, Bartoš, Šíma, Pechr, J. Procházka, Štoncner, Tóth, Kroutil (ve druhém poločase střídali Krsek za Šímu, Borák za J. Procházku, Bořík za Štoncnera, Nesládek za Kroutila).

Diváků: 190

Jan Murárik

uvalystrelec

Střelec druhé branky SK záložník Pechr zdraví své příznivce na tribuně

uvalynesladek

Nesládek právě střílí třetí branku Kladna

uvalytomas

Tomáš Procházka byl celý zápas v nezvyklé roli náhradníka


Počasí Kladno

Předpověď počasí