Rytíři prohráli jen o vlásek

Rytíři sehráli s Havířovem neskutečně napínavý zápas, ve kterém nebylo do posledních minut jasné, jak dopadne. V prodloužení však stálo více štěstí na straně hostů a Kladno prohrálo 3:4 (1:1, 1:0, 1:2 – 0:1).  

Do utkání s Havířovem se pustili domácí hráči s neskutečnou vervou a hosté měli velké problémy dostat se ke kotouči. Po vyloučení kladenského Repeho se situace změnila a pár vteřin po skončení přesilové hry dostal Jakub Kotala příležitost otevřít skóre. Toho také využil a v šesté minutě poslal svůj tým do vedení. Rytíři však nezůstali pozadu a v osmé minutě odpověděli dobře mířenou střelou Jiřího Burgera. Vstřelený gól vrátil kladenským hráčům křídla a Laco se v bráně neskutečně nadřel. Ke konci třetiny se hra znovu vyrovnala a Kladno se dostalo do dvojitého oslabení. Domácí obrana však udržela nervy a nedovolila AZetu změnit skóre. 

Ve druhé třetině se hra přelévala z jedné strany na druhou a ani jeden tým si nevytvořil příliš šancí. Až ve třicáté minutě se Petr Ton sám rozjel na hostujícího brankáře, ale v poslední chvíli byl soupeřem zahákován. Rozhodčí tento faul potrestal trestným střílením, se kterým si Ton hravě poradil a zařídil tak Rytířům jednobrankový náskok. Ten po zbytek třetiny domácí hráči udrželi, ačkoli Havířov vystrkoval drápky a dlouhou dobu Rytířům nedovolil vyjet z vlastního pásma. 

Poslední dvacetiminutovka začala veseleji pro hostující hráče, kteří využili přesilové hry a ve čtyřicáté třetí minutě srovnali po střele Daniela Štumpfa hru. Následovala řada pěkných akcí na obou stranách, ale ta úspěšná přišla až v padesáté druhé minutě, kdy dorazil puk do branky Ladislav Zikmund. O gólu se dlouhou dobu diskutovalo, ale ke štěstí kladenských fanoušků byl nakonec uznán. Z AZetu byla cítit křivda, která vnesla do zápasu emoce a nesportovní chování. Na to doplatil hostující Hlinka, který byl vyloučen do konce zápasu a znovu také Jurij Repe, který obdržel dvouminutový trest za hrubost. Necelou minutu před koncem se rozhodl Havířov zariskovat hrou v šesti a toho okamžitě využil Marcel Petran, který vypálil od modré čáry a poslal zápas do prodloužení. 

To nabídlo řadu příležitostí hned v prvních minutách, včetně druhého trestného střílení, které si tentokrát vyzkoušel Roman Přikryl. Tomu se však nepodařilo nájezd proměnit a hra pokračovala. V šedesáté třetí minutě pak „zakroužil“ v útočném pásmu Daniel Štumpf a pěknou akcí vstřelil vítězný gól AZetu.

Příští utkání odehrají Rytíři ve středu 19. 10. se Stadionem Litoměřice v 18.00 hod v Litoměřicích. 

Počet diváků: 2207

Branky a nahrávky: 8. Burger (Tenkrát), 30. Ton (TS), 52. Zikmund (Kubík) – 6. Kotala (Horák), 43. Štumpf (Pechanec), 60. Petran (Pechanec), 63. Štumpf (Krisl)

Rytíři Kladno: Hanuljak (Cikánek) – P. Hořava, J. Drtina, D. Růžička, Repe, Ptáček, Ulrych, Kehar – Tenkrát, Burger (C), Machač – Jánský, R. Přikryl, Strnad – Zikmund, Kubík, Ton – Cetkovský, Havlůj, Redlich.

AZ Havířov: M. Laco (K. Šimeček) – Krisl, Lenďák, Petran, Korím, Dudek, D. Seman (C), Drtil, Horák – Maruna, Haas, Dvořáček – Hlinka, Pechanec, Štumpf – Ollender, Bednář, Kotala – Gřeš, Anděl, Kalus.

Barbora Lišková


Počasí Kladno

Předpověď počasí