Slavia se lehce nevzdá! Rytíři jedou z Edenu bez bodů

Kladenští Rytíři se v rámci 17. kola WSM ligy vydali do nedaleko vzdáleného Edenu. Na svěřence Pavla Patery čekala pražská Slavia. Tým, který se ještě nedávno potýkal s nespokojeností svých hráčů, nejistou finanční situací i ostudnou prohrou 0:13 v Prostějově. Z české metropole si však kladenští hokejisté po prohře s nevyzpytatelným soupeřem žádný bod nevezou. Slavia Praha – Kladno 4:2 (2:0, 1:1, 1:1).

Kladno se v hlavním městě nestačilo ani pořádně rozkoukat a už prohrávalo. Už v deváté vteřině utkání si vybral slabší moment Miroslav Hanuljak. Kladenský brankář vyjel za svou bránu a chtěl rozehrát kotouč na své spoluhráče. Jenže o brankovou konstrukci zakopl, čehož využil slávistický Martin Kadlec, který rychle přihrál na modrou čáru kotouč Ronaldu Knotovi a ten jen trefil prázdnou bránu. Pražany rychlé vedení nakoplo a byli jasně lepším týmem. Sešívaní pak přidali v páté minutě další gól. Od mantinelu si vybruslil David Šafránek a zápěstím přesně trefil volné místo. Rytíři si po nepovedeném úvodu raději vzali oddechový čas. V desáté minutě se do první velké šance Kladna dostal Petr Tenkrát, ale při pokusu o trefení prázdné brány mířil pouze vedle.

Ve druhé třetině muselo Kladno hned dvakrát během tří minut bránit svá oslabení. Při trestu Petr Hořavy zazvonila jen tyč, ale domácím se náskok navýšit nepodařilo. Až v čase 28:08 využil přesilovou hru Rytířů Ladislav Zikmund. Radost kladenským hokejistům však o necelou půl minutu později zkazil Martin Kadlec, který dorazil Kverkovu střelu za Hanuljakova záda. 

Do třetí třetiny šlo Kladno s heslem risk je zisk. Naději na bodový zisk vykřesal ve 43. minutě útočník Jiří Cetkovský, který střelu Františka Ptáčka od modré doklepl do slávistické brány. Minutu před koncem základní hrací doby odvolal trenér Patera brankáře Hanuljaka z brankoviště. Hra v šesti však ovoce nepřinesla. Necelou půl minutu před závěrečným hvizdem poslal do odkryté klece puk Antonín Dušek. 

Rytíři si tak z ledu pražské Slavie odvezli prohru 2:4 a v tabulce jsou aktuálně na druhém místě za prvním Prostějovem, který je jen o skóre lepší.

Branky a nahrávky: 1. Knot (M. Kadlec), 5. Šafránek (Kolařík), 29. M. Kadlec (Kverka, Dušek), 60. Dušek – 29. Zikmund (Burger, Tenkrát), 44. Cetkovský (D. Růžička, Kubík)

HC Slavia Praha: Frodl (Pírs) – Pohl, Knot, Kolařík, Holý, Bača, J. Novák, Andrlík – Kverka, Dušek, M. Kadlec – Kubica, Šafránek, Rys – Marcel, Tulačka, P. Beránek – Šteiner.

Rytíři Kladno: Hanuljak (Cikánek) – J. Drtina, P. Hořava, Ulrych, Ptáček, Kehar, D. Růžička, F. Matula, Repe – Machač, Burger, Tenkrát – Redlich, Kubík, Ton – Strnad, R. Přikryl, Zikmund – Cetkovský, Havlůj.

Počet diváků: 1825

Lukáš Jůdl

 

tabuleslavia


Počasí Kladno

Předpověď počasí