Poldi se vrací na dres Rytířů

Vzpomínáte na rok 1996? Věhlas slavné Blue line Vejvoda – Patera – Procházka se šířil celou Evropou, národní tým pod její taktovkou vyhrál zlato ve Vídni a kladenský tým naposledy vstoupil do sezony s paní Poldi na hrudi. Po dvaceti letech se vrací na zimák oblíbené modrobílé dresy přezdívané „Toronto“, Kladno je oblékne v sobotu 19. listopadu proti tradičnímu soupeři, českobudějovickému Motoru.

„Pro hodně fanoušků i hráčů je právě sada dresů z šestadevadesátého tou nejoblíbenější. Na její čistý a jednoduchý design nedají dopustit. Jsme přesvědčeni, že po dvaceti letech přišel ten pravý čas, abychom si tyto dresy i tuto zajímavou éru připomněli speciálním utkáním,“ vysvětluje tiskový mluvčí Rytířů Vít Heral, podle kterého klub vyslyšel přání veřejnosti a chce navázat na úspěšnou akci před dvěma lety. Při výročí 90. let kladenského hokeje bylo na retro zápas Poldi vs. Dukla v Kladně naposledy vyprodáno.

Velkou zajímavostí je, že trojice Rytířů Tenkrát – Burger – Ton právě v těchto dresech před dvaceti lety skutečně nastupovala. A už tehdy v jedné formaci. „Takové spojení je u retro zápasu hodně unikátní věc. Ještě k tomu připočítejme trenéra Pavla Pateru a máme v současném týmu hned čtveřici osobností, která se přímo v této sadě proháněla po ledě,“ připomíná mluvčí a znovu slibuje další speciality včetně souvisejících produktů ve fanshopu, aukce zápasových originálů i přizpůsobenému doprovodnému programu. „Chceme, aby na diváky při zápase znovu dýchla jedinečná atmosféra. A věřím, že bude plný dům,“ říká Vít Heral.

Důležitým atributem byl samozřejmě i výběr soupeře a tím se vcelku logicky staly České Budějovice. Tradiční klub a soupeř, se kterým Kladno v minulosti odehrálo téměř přesně dvě stovky utkání a drtivou většinu z nich v nejvyšší soutěži. Listopadový zápas proti Motoru sice bude mít pořadové číslo "jen" 198, ale i tak bude oslavou vzájemných kulatin, které přijdou až v samém závěru základní části. 

Na e-shopu Rytířů si už teď můžete objednat výroční bílý dres HC Poldi Kladno 96 v časově limitované edici. Kromě dresu bude součástí minitrikot s přísavkou a ramínkem a klubový certifikát. Vše zabaleno v originální dárkové krabičce. Cena celého balení je k dostání za 1350 korun. 

Zdroj: www.rytirikladno.cz

 tonburgerretro

Petr Ton, Jiří Burger a Petr Tenkrát se v dresech Poldi 96' vrátí v čase na začátek kariéry. Foto: www.rytirikladno.cz

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí