Turnaj děti chytil

V městské nafukovací hale odehráli žáci z Kladenska první turnaj v rámci pravidelných dnů s volejbalem. Vítězství si odnesla dvojice z Hřebče.

Tentokrát se proti sobě postavily Pátá základní škola z Kladna a hřebečská základka. Školáci ze třetích až pátých tříd utvořili dvoučlenná družstva, volejbalové hřiště rozdělili trenéři, učitelé i rozhodčí v jednom na polovinu. V časovém limitu přehazovali na dva doteky hráči odlehčené míče přes síť do pole soupeřů. „Je to jedna z oblíbených forem seznamování se s volejbalem. Jen málo dětí v tomto věku se s ním totiž někdy setkalo fyzicky. A dobré je, že každý rok se nám po těchto turnajích několik žáků na volejbal přihlásí,“ říká Milan Fortuník, hlavní organizátor turnaje a trenér kladenských extraligistů.

Učitelé si turnaj pochvalují. „Z dětí je cítit obrovská radost, že si můžou tento volejbalový turnaj zahrát. Berou ho opravdu vážně a bojují o každý bod,“ dodala Ilona Kottnerová, učitelka 5. ZŠ. 

Talentované žáky oslovují každý rok i přítomní trenéři. „Z tohoto turnaje budeme přemlouvat dvě žákyně. Doufám, že se nám je podaří přivést k volejbalu do Vavřince. Něco by z nich na kurtech mohlo vyrůst,“ doplnila Irena Pokorná, trenérka kladenských družstev. 

Příští turnaj se v nafukovací hale v Brjanské ulici uskuteční v listopadu.

Jan Murárik

turnajdita

Dita Dědičová, jedna z talentovaných, kterých si trenéři všimli

turnajdruzstva

Družstva v hale obsadila dva kurty

turnajdruzstvo

Tým Hřebče

turnajmaslicky

Mašličky turnaj prožívaly

turnajmic

Míč se nesmí dotknout země

turnajmilan

Milan Fortuník předvedl skvělou organizaci 

turnajnebrat

Nebrat se vždycky vážně, to je základ turnaje

turnajsportovni

Sportovní blahopřání soupeřům se nosí v každém věku...

turnajtym

Družstvo 5. základní školy

turnajucitelka

Učitelka Ilona Kottnerová s bronzovou dvojicí Mašliček

turnajvitezstvi

Vítězství si odvezla Hřebeč


Počasí Kladno

Předpověď počasí