Dobrý první poločas Libušínu body nepřinesl

Na stadionu Jaroslava Vintra přivítal SK Baník Libušín ženy z Chomutova. Domácí tým se konečně sešel téměř kompletní, na druhou stranu bylo logické, že hráčkám časem dojdou síly, když se většina z nich vrátila po nemoci či zranění. SK Baník Libušín - VČSA Ervěnice-Jirkov 1:5 (1:1).

První poločas byl ze strany domácích dobrý, dařila se kombinace a ze středu zálohy přicházely dobře myšlené přihrávky do běhu za obranu soupeře, z čehož se rodily šance pro Tihelkovou nebo Nedvědovou. A byla to nejprve Tihelková, která těsně minula branku v situaci sama na brankářku. O pár minut později mohla zařídit vedení Vavrochová z penalty. Jindy přesná střelkyně se ale tentokrát mýlila. V další obrovské šanci se ocitla Slámová, která pohotově zakončovala z velkého vápna téměř do prázdné branky, bohužel ale její střelu na poslední chvíli zastavila hráčka hostí na brankové čáře.
Poté se ke slovu dostali hosté a první vážnější střela na branku jim přinesla vedení 1:0. Baník se nepoložil a ve 40. minutě se dočkal vyrovnání, to když se Tihelková podruhé nemýlila.
"V kabině jsme si řekli, že na ně dnes máme. Byla znát síla kompletního kádru, bohužel se ale také potvrdilo, že hráčkám, které se vrátily do sestavy, nejspíše dojdou síly," uvedl Roman Zeisl, trenér domácích. Hosté začali Libušín přehrávat, nejprve udeřili další tvrdou ranou z dálky, na kterou Váňová nedosáhla, a pár minut na to domácí fotbalistky položila penalta, ze které Ervěnice zvýšily na 3:1. Libušín v podstatě rezignoval na zvrat, trenéři ještě v závěru sestavu prostřídali a utkání nakonec skončilo výsledkem 1:5. 

SK: Váňová - Dorážková, Hejtmanská, Vavrochová, Landová - Erbová, Slámová "C", Iljinová, Yeskina (36´ Marešková) - Tihelková, Nedvědová

Střídaly: Varhaníková, Marešková, Pokorná, Nováková, Paurová

 - red -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí