Výhru SK zařídil kapitán

Porážka v Nymburce je zapomenuta. Kladenský SK dnes zahrál opět skvělý zápas a odnesl to pražský Meteor, který prohrál 0:2 (0:1). Oba góly vstřelil Jan Procházka. 

K prvnímu ohrožení branky sice došlo na kladenské straně, když vysoký centr stopeři špatně odhadli a míč je přeskočil, ovšem střela útočníka v zeleném dresu minula Tesařovu bránu. Kladenský gólman za celý první poločas poté už jen pohledem zkontroloval ještě jeden nepřesný pokus hostí a s jediným balonem, který mířil mezi jeho tyče, si bravurně poradil.

To jeho protějšek měl plné dlaně práce. Na hřišti totiž začali kralovat kladenští „starci“ Veselý, Kalina, Procházka a Bartoš. A když se k nim přidali mladíci Nesládek s Kroutilem, mohly se tribuny utleskat. 

Zvláště Kroutil se zadními řadami Meteoru kroutil jak zkušený fotbalový player. Žádný balon pro něj nebyl ztracený, kličkoval, rozdával milimetrové přihrávky a taky střílel. Po jeho bombě k tyči předvedl brankář učebnicovou robinzonádu. Gól, který dlouho visel na vlásku, však zařídil centrem zprava Bartoš a zakončením Procházka. Kladenský kapitán si pět minut před přestávkou mávl na Kroutila, ten mu poslal míč na čelo, ale „Prochy“ sám před prázdnou brankou přehodil břevno…

Po návratu z kabin Kladenští v pauze pokračovali dalších patnáct minut. A mohli si to dovolit. Soupeř byl vpředu neškodný. Za celý druhý poločas měl jednu skutečně nebezpečnou šanci, ale Tesař byl opět na správném místě. Na druhé straně mířil mimo Procházka, Krskovu pumelici znovu gólman vytěsnil robinsonádou na roh, neprosadil se ani Kroutil. Pojistku tedy vzal přeci jen na sebe kapitán, který v malém vápně tentokrát doklepával do sítě centr zleva. 

„Zbytečně jsme si přidělávali starosti nepřesnou střelbou. Do poločasu jsme měli vést o tři góly a zápas bychom dohráli v klidu,“ uvedl Pavel Bartoš. Ale s takovým výkonem se Kladenští nemusejí příští víkend bát o výsledek na hřišti Velvar.

Sestava SK: Tesař – Kalina, Rada, Veselý, Bartoš, Pechr, Šíma, J. Procházka, Krsek, Štoncner, Nesládek (střídali ve druhém poločase: Bořík za Šímu, Borák za Nesládka, Růžička za Procházku, Krsek za Štoncnera).

Diváků: 180.

Jan Murárik

meteorkroutil

Kroutil na posledních deset minut vyfasoval od Procházky kapitánskou pásku. Za výkon právem...

meteorvdruhem

V druhém poločase tlak na Meteor sílil. Ve výskoku je Kroutil

meteorprochazka 

Procházka (s páskou) přijímá gratulace za druhou branku

meteorkroutilodjezdil

Kroutil zápas odjezdil po zadku...

meteorkotel

Kotel SK si zasloužil poděkování


Počasí Kladno

Předpověď počasí