Senzační vítězství Kladna!

Kladenská volejbalová mašina dál válcuje soupeře. Odnesl to aspirant na titul Jihostroj České Budějovice i s reprezentatnty v sestavě, který prohrál na kladenské půdě 0:3 (22:25, 17:25, 19:25)! Pro Kladenské je to druhé extraligové vítězství v řadě.

Přitom v prvním setu by na domácí nikdo zřejmě nevsadil zlámanou grešli. Hosté vedli o šest bodů a scházelo jen několik balónů, aby ho ukončili. Domácí však jako mávnutím kouzelného proutku přestali vytvářet chyby, zpřesnili útok a set urvali pro sebe. "Hráli jsme maximum, co jsme mohli, snažili jsme se, ale soupeř byl prostě lepší a proto vyhrál. Zřejmě nás poznamenal prohraný první set. Měli jsme pak dvě opravy a v nich bylo Kladno ještě lepší. Drželo dobře servis a nemělo problém s přihrávkou," uznal kvality soupeře Jan Svoboda, trenér Jihostroje.

Kladenští se na soupeře celý týden pečlivě připravovali a hráči téměř bezezbytku splnili pokyny trenérů. "Věděli jsme, jak budou proti nám hrát a naši blokaři měli jasný pokyn, jak se na síti chovat. Počítali jsme samozřejmě s tím, že nás takhle kvalitní mužstvo přehraje, ale těch situací díky našemu přístupu jsme jim zase tolik nenabídli. Liberec, obhájce titulu a náš příští soupeř, nás po tomto vítězství musí brát vážně," uvedl spokojený Milan Fortuník, kouč Kladna.

V kladenské sestavě excelovalo účko Křesťan, který dal zapomenout na své slabší chvilky z úvodu sezony. "Vyhráli jsme, protože nám všechno vycházelo. Otočení prvního setu nás neskutečně semklo. A s tím mají i Budějovice problém," dodal Filip Křesťan.

Sestava Kladna: Křesťan, Hietanen, Hýský, Zajíček, van Haarlem, Trojan, Sparidans - Lenc, Syrůček, Dillien

Jan Murárik

volejbfavorit

Favorit z Budějovic přilákal diváky do více než poloviny hlediště sportovní haly


Počasí Kladno

Předpověď počasí