Hostouň se Šilhanem překvapila v Chomutově

Hostouňští fotbalisté konečně předvedli, že fotbal na divizní úrovni hrát dokážou i celý zápas. Jejich sebevědomý výkon odnesl na svém krásném stadionu Chomutov. Sokol na severu Čech vyhrál 2:0 (0:0).

Herní převahu mohli Hostouňští projevit ještě větším množstvím gólových zářezů, ale Rouček neproměnil sólo, Novák trefil břevno a únik Marka zastavil včasným výběhem gólman. 

Trenér hostí Martin Čurda podruhé poslal do zápasu zkušeného Marka pod hrot útoku a kvalitu Sokola směrem dopředu tím velmi zvedl. Za třemi zápasy potrestaného Buranta šel na stopera Boruta a také on byl na novém hostouňském postu jak ryba ve vodě. Spolu s Motlíkem tvořili nepropustnou hráz před gólmanem Pettíkem, který si s dvěma příležitostmi domácích bravurně poradil. Na kraji obrany se dařilo Hanuščíkovi. A do rozjeté mašiny na poslední minuty naskočila téměř uzdravená hostouňská legenda Šilhan. 

„Jediného hráče nemohu kritizovat, nebylo za co. Tentokrát nás podržel i gólman, když za stavu jedna nula vyškrábl tutovku mimo tyče. Vynikali jsme v soudržnosti týmu,“ liboval si trenér Čurda.

Sokoli předváděli celé utkání fotbal v tempu, a jestliže píšeme Sokoli, tak tentokrát to platilo o všech na trávníku bez výjimky! Že se hraje s chutí, bylo vidět zvláště na Veverkovi. Jeho první gól padl po kombinaci, kterou mnozí diváci nazvali Ligou mistrů, druhý vsítil z poloviny hřiště, když trestal špatně zahranou standardní situaci domácích, na kterou šel do vápna i brankář.

„Hráči si konečně uvědomili, co je to herní disciplína. Každý tentokrát na svém postě odvedl maximum toho, co odvést měl. Velmi dobře jsme kombinovali a odpustili jsme si na druhé straně ty strašné chyby, které nás v minulých kolech provázely. Mužstvo v Chomutově ukázalo, na co skutečně v divizi má,“ chválil své hráče šéf Sokola Jiří Hondl.

V příštím kole hostí Sokol soupeře ze Souše (neděle, 14.00 h.)

Sestava Sokola: Pettík – Tvrzník, Motlík, Boruta, Hanuščík, Krupička L., Čurda, Marek, Novák, Krndžija, Veverka (střídali ve druhém poločase Zeman za Nováka, Šilhan za Čurdu, Zachariáš za Krupičku, Rouček za (Hanuščíka).

Diváků: 150

Jan Murárik

 

tabkladhost


Počasí Kladno

Předpověď počasí