Rytíři převálcovali Frýdek-Místek

Kladno se pustilo do zápasu s HC Frýdkem-Místkem s neskutečnou vervou a odnáší si zaslouženě další tři body za výhru 6:2 (2:0, 2:1, 2:1).

V úvodu utkání byli domácí hráči o něco aktivnější, ale přesto nedokázali vybojovat žádnou akci, kterou by hostujícího Šimbocha ohrozili. Ostatně právě Juraj Šimboch dělal vždy Kladnu problémy, jelikož nenechal Rytíře vyhrát, ať byl součástí jakéhokoli týmu. Zlom však přinesla jedenáctá minuta, když našel Burger před bránou volného Petra Tenkráta a tomu se podařilo otevřít skóre zápasu. Šance se pak naskytla také na druhé straně, ale Cikánek se zvládl včas přemístit a Meidlovu ránu zneškodnil. Z domácích hráčů byla od vstřeleného gólu cítit neuvěřitelná energie a to také přineslo své ovoce. V patnácté minutě se trefil Jiří Cetkovský, který využil školácké chyby svých soupeřů a navýšil vedení na pěkných 2:0.

Ve druhé periodě se začal Frýdek projevovat o něco výrazněji a to se mu také vrátilo hned ve dvacáté šesté minutě po střele Davida Ciencialy, který snížil stav hry a vrátil hostům naději. Tu jim však Rytíři opět rázem sebrali, když se ve dvacáté deváté minutě trefil talentovaný mladík Adam Kubík. Kladno pak bez problémů ustálo také přesilovou hru, ale hosté se ke konci třetiny dostali do několika velkých šancí, z nichž jedna skončila dokonce tyčkou. Přesto se další gól ocitl na hokejce domácího hráče Petera Jánského, který dokázal ve třicáté osmé minutě zvýšit vedení na 4:1. 

Poslední dvacetiminutovka nabídla hned v úvodu přesilovou hru pro Kladno, ale hosté se příliš nenadřeli. Chvíli poté se však ve čtyřicáté osmé minutě trefil obránce David Růžička a poslal za Šimbochova záda pátý gól. Frýdek ale tentokrát zvládl odpovědět a o necelé dvě minuty později oslavoval úspěšnou střelu Arona Chmielewskiho. V posledních minutách už to vypadalo na pomalé dohrávání zápasu, ale patnáct sekund před koncem si ještě stihl vystřelit Jakub Strnad a ukončit zápas suverénním vítězstvím 6:2. 

Další zápas odehrají Rytíři v roli hostů v sobotu 12. 11. v 16.00 hod. s HC Slovan Ústí nad Labem.

Počet diváků: 1846

Branky a nahrávky: 11. Tenkrát (Burger, Machač), 15. Cetkovský, 29. Kubík (Ton, Ptáček), 38. Jánský (R. Přikryl, Strnad), 48. D. Růžička (Zikmund, Repe), 60. Strnad (Kehar) – 26. Cienciala (O. Kovařčík, Lacka), 50. Chmielewski (O. Kovařčík)

Rytíři Kladno: Cikánek (Hanuljak) – J. Drtina, P. Hořava, Kehar, Repe, Ulrych, Ptáček, D. Růžička – Machač, Burger (C), Tenkrát – Strnad, R. Přikryl, Jánský – Ton, Kubík, Zikmund – Redlich, Cetkovský, Pekr.

HC Frýdek-Místek: Šimboch (Daneček) – Kania, Adámek, Michal Roman, Matyáš, Jeník, Zahradníček – Rufer, Cienciala, Franek – Lacka, Kanko (C), Klimša – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – R. Meidl, Samiec, Luka.

Barbora Lišková

tabulefm


Počasí Kladno

Předpověď počasí