Rytíři zase venku klopýtli

Rytíři po zápasové pauze venku opět vyhráli. I když v prodloužení, po výsledku 2:1 (1:0, 0:1, 0:0 – 1:0) se radují ze dvou bodů.

Rytíři opět předvedli nástup jak od Řezáče. Po úvodí buly přežili první útok domácích, získali puk, vystřídali a hned z protiútoku, ke kterému zavelela „kladenská raketa“ Strnad, vsítili gól. „Strny“ totiž svůj únik neproměnil, ovšem odražený kotouč za ním jedoucí Zikmund přeci jen za brankovou čáru dostal. 

Kdo se těšil na kladenskou ostrostřelbu, ten se nedočkal. Pokud už střely z kladenských hokejek k bráně prošly, Kantor si s nimi poradil. Na druhé straně Hanuljak zůstával bez práce.

Kladenští nevyužili ani dvě přesilové hry. Na konci té druhé, která se protáhla do dalšího dějství, naopak inkasovali. Exkladenský Rudovský naskočil z trestné do přihrávky, vytáhl Hanuljaka z brány a vyrovnal. Obrovské šance poté promarnili domácí Švec a kladenský Strnad, jenž dokonce jel sám na gólmana. Více vyložených šancí měli ale přeci jen domácí hráči, ovšem Hanuljak předváděl excelentní zákroky. 

V poslední třetině už se hokej odehrával jen v souboji brankářů. Oba se ukázali v nejlepším světle. Rytíři tak ve druhém zápase venku dostali pouhý gól, ale také dvakrát v základní hrací době na ledě soupeřů jenom jeden dali…

V prodloužení se o šance podělili Šlahař a Strnad, ale nejlepší mušku ukázal Ton. Tůma ho poslal do sóla a nejstarší Rytíř na ledě puk umístil pod víko.

Rytíři v dalším utkání pohostí v retro dresech Motor České Budějovice (sobota, 16.00 h.).

Branky a nahrávky: 21. Rudovský – 2. Zikmund (Strnad, D. Růžička), 64. Ton (Tůma)

LHK Jestřábi Prostějov: Kantor (Neužil) – A. Holík, D. Kolář, V. Zadražil, T. Kvapil, Kaluža, Protivný – Martin Novák, Moskal, Korhoň – Luňák, Venkrbec, Rudovský – Půhoný, Šlahař, L. Krejčík – Fiala, Hozák, Švec – Zabloudil.

Rytíři Kladno: Hanuljak (Cikánek) – J. Drtina, P. Hořava, Ulrych, Ptáček, Kehar, D. Růžička – Machač, Burger, Tenkrát – Ton, R. Přikryl, Tůma – Strnad, Zikmund, Jánský – Redlich, Cetkovský, Pekr.

Střely na branku: 26 - 27

Diváci: 1641

Jan Murárik

 

kladprostejov


Počasí Kladno

Předpověď počasí