Rytíři vydřeli díky Cikánkovi tři body

Rytíři se vydali na led předposledního Havířova a vezou vydřenou výhru 2:1 (1:1, 0:0, 1:0),

První zásah v zápase si na své konto sice připsal Cikánek a pak byl v permanenci častěji než jeho protějšek, ale jako první radostně zvedli ruce nad hlavu hosté. V 8. minutě si najel před branku Patrik Machač, kde ho našla milimetrová přihrávka, a bez rozmyšlení poslal puk do sítě. Hra se pak přelévala od branky k brance, nebezpečnější šance měli Kladenští, ale těsně před odchodem do kabin udeřilo na druhé straně. 68 sekund před koncem první třetiny využil kapitán domácích Haas zpětnou přihrávku a bekhendem překonal Cikánka.

Strhnout vedení na svoji stranu mohl Havířov ve 23. minutě, kdy opět Haas nejprve prověřil postřeh Cikánka a nevyzrál nad ním ani dorážkou. Kritická byla pro Kladno 25. minuta, na trestnou lavici se postupně odebrali Havlůj a Cetkovský, a domácí mohli znovu skórovat. Cikánek jen se štěstím na poslední chvíli zastavil puk padající za jeho záda. Rytíři poté přežili další oslabení, když si tvrdost trestné lavice vyzkoušel Růžička, a po zbytek třetiny čelili větší aktivitě borců AZ. Skóre však zůstalo nezměněné 1:1.

Do závěrečného dějství vstoupili lépe Rytíři a brankář Laco se musel mezi třemi tyčemi ohánět. Od 44. minuty však znovu měli mírně navrch domácí a jejich tlak se hosté pokusili přerušit v 51. minutě oddechovým časem. Jak se ukázalo, byla to správná volba. O tři minuty později, po zmatku v obranném pásmu Havířova, přišel přesný pas na Cetkovského a ten rychlou ranou překonal Laca. Závěr zápasu přinesl zvýšené emoce, několik vyloučení na obou stranách, šanci Strnada na zvýšení náskoku Rytířů, více než 80 sekundovou power play domácích a především výborné zákroky gólmana Cikánka, díky němuž se skóre před 2008 diváky již nezměnilo.

Branky a nahrávky: 19. Haas (Kalus) – 8. Machač (Cetkovský, D. Růžička), 54. Cetkovský (R. Přikryl, Strnad)

AZ Havířov: M. Laco (K. Šimeček) – Sedlák, Petran (A), Korím, Chroboček, Lenďák, D. Krenželok, Dudek – Kalus, Haas (C), Dvořáček – Gřeš, Hubáček (A), Štumpf – Sztefek, Hlinka, Kanko – Pořízek, Bednář, Kotala. 

Rytíři Kladno: Cikánek (Ilašenko) – J. Drtina, P. Hořava, Kehar, Repe, Ulrych, F. Matula, Zelingr, D. Růžička – Machač, Burger, Tůma – Strnad, R. Přikryl, Pekr – Tenkrát, Kubík, Zikmund – Redlich, Havlůj, Cetkovský. 

- red - 

tabulhavirov


Počasí Kladno

Předpověď počasí