Nový: Chci zase chodit na derby Kladna se Spartou

Sezona je dlouhá, ale některé poslední zápasy nám leccos naznačily. Například to, že České Budějovice nebo Benátky nás doma přehrály. Sice jsme přivezli ubojované tři body z Moravy, ale je čas hledat z toho cestu ven a doma zase vyhrávat. Třeba je i čas na částečné změny v týmu.

Prohry přicházejí, to je přirozené, ale v těch posledních se Rytíři jako tým hůře pohybovali. Když tohle nezlepšíme, bude to dlouho nahoru dolů, dvakrát prohrajete, jednou vyhrajete. A to je málo. Přitom je to hlavně o bruslení. Ještě nedávno jsme vyhrávali doma o čtyři pět branek a hokej z naší strany vypadal jinak. Neříkám, že se naši hráči nesnažili, ale co je to platné, když si nevytvoří dostatek šancí na gól.

Přehazovat sestavu nemá význam, když klukům nejezdí nohy. To je pak hra na náhodu. To nepomůže. Po takových zápasech, jako byly ty s těmi Budějovicemi nebo Benátkami, musí podle mého názoru trénink pořádně zabolet. A únava potom? Z čeho, když hrajete první ligu? To není NHL nebo KHL, kde cestujete dlouhé hodiny a hrajete několikrát do týdne náročné zápasy. 

Mluvil jsem nedávno s obráncem Jordánem. Říkal, že by radši hrál, než seděl mezi náhradníky. Když jsem se ho zeptal proč, odpověděl, že za trest, že se v Kazani nedostal mezi sedm beků sestavy, musel šest hodin dřít na tréninku… Samo to prostě nejde. Asi jsem staromódní, ale když to nešlo nám, museli jsme přidat. Pak nás ten hokejový pánbůh odměnil a začali jsme zase vyhrávat. 

Vyhrávat můžeme začít, ale nemusí to být bez většího úsilí žádná série. Hokej má své zákonitosti. V tuhle chvíli to na úspěch v případné baráži nevypadá. V extralize je hokej teď mnohem výš.

Nehaním kluky, ani si nemyslím, že to s kritikou přeháním. Chválím je za výhru v Havířově, kde se jim daří vyhrát výjimečně. Mohlo by je to nakopnout a k tomuhle vítězství by mohli přidat výhru ve středu nad Litoměřicemi, slabším soupeřem, než s kterými se potkali doma naposledy. 

Pak k nám přijede silnější Slavia a ta prověří, jestli jde hra Kladna nahoru. Patříme do špice ligy, patříme do baráže a tradicí do extraligy. Chci zase chodit na derby se Spartou!

Milan Nový


Počasí Kladno

Předpověď počasí