Matěj Pekr: Kladno nemůže pořád prohrávat

Před týdnem odjel Matěj Pekr z Kladna hostovat do Třebíče a přesně po sedmi dnech se do Kladna opět jako hokejista vrací. Rytíři dnes večer změří síly s Horáckou Slavií v útoku s tímto exRytířem.

Minulou středu jste za Třebíč sehrál první zápas a hned jste dvakrát skóroval. Čím to, že jste se v Kladně po návratu z marodky střelecky trápil?
Asi ze mě spadl tlak, který každý hráč v tak slavném klubu, jakým Kladno bezesporu je, musí cítit. Tlak po vítězství a postupu. Herně to po zranění u mě není pořád ono. Proto jsem šel nabrat formu do Třebíče. V dalším zápase jsem kvůli viróze nehrál, v pondělí jsem gól nedal, tak uvidím, jak to půjde dál. 

Jste tedy rád, že jste prakticky ze dne na den šel hrát jinam?
Ty góly byly pro mě impuls, který jsem potřeboval do sebe dostat. A jestli jsem rád? V Kladně jsem byl spokojený a věřím, že dál budu, až se v lednu vrátím.

Minulou středu jste měl za Rytíře před odchodem na Vysočinu ještě sehrát jeden zápas. Myslíte, že byste se trefil v Kladně do sítě soupeře stejně jako v Třebíči?
Těžko říct. S trenéry jsme se shodli, že by jeden zápas navíc nic na mém odchodu do Třebíče neřešil. Tak to bylo dohodnuté. Nikde není psáno, že bych za Kladno proti Litoměřicím nějaký gól dal. Herně jsem se trápil. 

Můžete s odstupem říct, proč je momentálně Kladno v útlumu?
Vůbec netuším. Mančaft je v Kladně výborný. Nemůžou pořád jen prohrávat. Vítězství zase přijdou a věřím, že ve správný čas. 

Za Třebíč jste v minulosti odehrál v první lize desítky zápasů. Proč jste šel nakonec hrát do Kladna?
Protože Kladno má větší ambice než Třebíč. Kladno má cíl postup do extraligy, takže u Rytířů mám před sebou teoreticky mnohem delší sezonu než v Třebíči. A kdo by nechtěl na konci sezony zažít nějaký úspěch? 

Kdy se do Kladna vrátíte?
Dohoda zní kolem patnáctého ledna, ale jestli to bude o pár dnů dřív, nebo později, to teď nedokážu říct.

Jan Murárik

Foto: HST


Počasí Kladno

Předpověď počasí