Rytířům na Benátky stačily přesilovky

Rytíři nabírají formu směr play off. V Benátkách nad Jizerou ladili přesilové hry a připsali si výhru 4:1 (3:0, 0:0, 1:1).

Před vskutku mrzkou návštěvou v ochozech se Rytíři v Benátkách představili jako silný favorit celé soutěže.

V úvodu střetnutí sice domácí dvakrát zahrozili, ale zároveň už ve druhé minutě faulovali a nabídli Kladnu jít pohodlně do vedení. Jánský z pravé strany prohodil puk vyjetému gólmanovi mezi betony a na Kloze zbylo jen dorazit ho za lajnu. 

O sedm minut později se situace téměř navlas opakovala. Hned další početní převahu Rytíři proměnili v druhý gól. Tentokrát za gólmanova záda propadla Ptáčkovo nahození od modré. 

Jestliže v Českých Budějovicích se Rytíři odhodlali za třetinu sotva ke dvěma střelám mezi tyče, pak v Benátkách měli mezi přesnými zásahy další tři nebezpečné pokusy Machače, Grattona či Burgera. Ten svůj nepřesný pokus napravil ve čtrnácté minutě. Po buly v domácím pásmu vyjel s pukem před brankoviště Hořava a po jeho přistrčení stačilo Burgerovi jen nastavit čepel. 

Ve druhém dějství Rytířům zvlhl střelecký prach. Ne že by se jim nechtělo zvyšovat skóre, ale střely Růžičky, Cetkovského, Ulrycha či Strnada cíl nenašly.

Výtečný Hanuljak v poslední třetině přeci jen kapituloval. Také domácí se trefili z přesilové hry. Závěrečnou tečku za tříbodovým zápasem udělal Tůma. Nejdřív neproměnil svá dvě sóla, aby se trefil po vyhrané buly, když k němu doputovala Burgerova přihrávka.

V sobotu vyzvou Rytíři před domácím publikem Havířov (16.00 h.).

Branky a nahrávky Kladna: 3. Kloz (Jánský, Burger), 10. Ptáček (Ton, Machač), 14. Burger (Hořava), 

HC Benátky nad Jizerou: Halász (Bláha) – Bednář, Kolmann, Plutnar, Husa, Havlín, Mikliš, Pastor – Hrníčko, Černoch, D. Špaček – A. Dlouhý, Chrtek, Víšek – Prokeš, Janele, Bittner – Ďurač, Volf, J. Havel – Hrabík.

Rytíři Kladno: Hanuljak (Cikánek) – Hořava, Drtina, Růžička, Zelingr, Ptáček, Ulrych, Repe – Tůma, Burger, Kloz – Jánský, Přikryl, Strnad – Ton, Machač, Tenkrát – Gratton, Kubík, Cetkovský.

Diváků: 335

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí