Kruliš je pryč. Už dva dny ho v Kladně nikdo nepotkal

V hokeji umí kritizovat i chválit, k tomu maká v úspěšné firmě. Ovšem i jeho zřejmě dohnal tlak rychlé doby a od pátku ho nikdo v rodném Kladně neviděl. Bývalý hokejista Honza Kruliš (47) zmizel. Ještě předtím, než ho v pátek ráno viděla jeho rodina naposled, poskytl Vašemu Kladnu rozhovor.

Jste populární komentátor výkonů hokejových Rytířů, především jejich domácích zápasů. Když shrnete dosavadní vývoj kladenské sezony, co vám z toho vychází?
Když porovnám minulou se současnou sezonou, tak, a to není jen můj názor, jsme se chodili v Kladně hokejem bavit, kdežto nyní to tak často o zábavě není. Hrál se hokej se spoustou krásných akcí i gólů. Kladno mělo ve Stachovi, Bílkovi, Skuhravém či Nashovi výrazné individuality. Obránce Nash se stal jednou z největších hvězd první ligy v její historii. Takový obránce teď Rytířům schází. I když se Kladno v tabulce pohybuje zhruba na stejné úrovni jako loni, tak herně to tak dobré není. Neumím si představit, že nám to v play off najednou, jak mávnutím kouzelného proutku, půjde tak, že se nebudeme trápit už ve čtvrtfinále. Přesto si nemyslím, že je sezona ztracená. 

Jsou v týmu Rytířů individuality, které v současné době vyzdvihnete?
Už jsem to kdysi zmínil. Na začátku sezony se mně herně líbil mladíček Kubík. Možná na něj dolehl tlak a náhlá popularita, jinak si neumím vysvětlit, že se mi zdá v posledních zápasech svázanější. Co se obrany týká, těžko se mi někdo vyzdvihuje, když mám trochu jiné, zřejmě příliš náročné měřítko. Neměli by mnohdy zkoušet dlouhou super nahrávku, ale klidně ať si rozehrají na dva na tři metry. To není ostuda. Takhle si kolikrát pomůže třeba Burger, a to je Pan hokejista. Schází mi v zadních řadách hráč, který dá hře směr a ráz. Často se beci dostávají do situace, kdy nahrávají už stojícímu útočníkovi na modré. Bek v takové chvíli vlastně nemá komu nahrát. Hrají tak do plných. Útočník musí dostat puk v rychlosti. Nevidím třeba vrácení se, uklidnění hry a znovu najetí do útoku. 

Na deset dnů letíte na Floridu (odletěl v pátek 13. 1., pozn. red.). Půjdete se tam podívat na NHL, zavoláte Jágrovi?
Letíme tam společně s mým kamarádem kladenským advokátem Tomášem Výborčíkem prohřát si kosti. Ale na hokej se tam nedostaneme. Nevyjde nám to na domácí zápas Panterů. A Jardovi nezavolám, protože je určitě hokejově velmi zaneprázdněn a má i svůj svět. Letím si vyčistit hlavu a zahrát si golf. 

Ve společnosti Izoglass pracujete jako manažer. Předtím jste působil ve světě financí. Jste nyní víc spokojený?
Jsem spokojenější. Pracuji v reálném světě, což je lepší (směje se).

Po návratu ze Států se opět zapojíte do komentování hokeje?
Samozřejmě, už se moc těším. Já totiž pořád doufám, že se vše v dobré obrátí a Kladno postoupí do extraligy.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí