Rytíři si nedokázali poradit s Havířovem

Rytířům se v zápase s AZ Havířovem nedařilo téměř nic. A ačkoli to ze začátku utkání vypadalo na slibnou hru, vše bylo nakonec docela jinak. Kladno si tak z utkání na domácím ledě odnáší porážku 1:5 (0:2, 0:1, 1:2).

Hned v úvodu utkání byli aktivnějším celkem Rytíři a hosté měli plné ruce práce, aby se vůbec dostali k rozehrávce. Kladenská ofenziva pak s každou další minutou sílila a brankář Šafránek se musel mít opravdu na pozoru. V jedenácté minutě byl však vyloučen Kladeňák Ton a situace se rázem obrátila. Havířov využil první nabídnuté příležitosti a zásluhou Jakuba Kotaly rozhýbal skóre. A ačkoli se Rytíři posléze snažili o vyrovnání, byl to opět Havířov, kdo vstřelil další gól. Jeho autorem se stal v sedmnácté minutě Daniel Seman a zařídil tak  hostům dvoubrankový náskok.  

Špatně začala pro domácí hráče také druhá třetina, kterou dohrávalo Kladno v oslabení. Ve dvacáté první minutě prostřelil Cikánka Tomáš Gřeš a navýšil vedení AZetu na 3:0. To už bylo na domácího brankáře příliš a v bráně ho proto nahradil Miroslav Hanuljak. Havířov pak nabídl Kladnu obrovskou příležitost v podobě dvojité přesilové hry, tu ale kladenští hráči nevyužili. Domácím se zkrátka nedařilo po všech stránkách. Ve třicáté druhé minutě se dostal do skvělé šance Kubík, ale hostující obrana jeho pokus zneutralizovala. Jenže nechybělo málo a Havířov mohl svůj náskok znovu navýšit. Štěstí však tentokrát stálo při domácích a kotouč se za Hanuljakova záda nedostal.

Třetí periodu začali Rytíři vyloučením Tenkráta a posléze také nové kanadské posily Grattona. Ani soupeř nezůstal bez trestu, ale na skóre neměla tato „škatulata“ žádný vliv. V padesáté minutě skvěle zakročil domácí brankář proti Hlinkově střele a zachránil tak další nadějnou střelu hostujících hráčů. Kladenské naděje pak definitivně zhasly po vyloučení Jiřího Cetkovského, když Petr Kanko využil přesilovou hru a v padesáté čtvrté minutě zavěsil do domácí brány čtvrtý gól. Až půl minuty před koncem se mohli trochu zaradovat po střele Ladislava Zikmunda také Rytíři, avšak jedna branka už nedokázala změnit vůbec nic. Navíc se po odvolání Hanuljaka dokázali hosté znovu trefit a své vítězství tak jen potvrdili.  

Příští utkání sehrají Rytíři ve středu 18. 1. v 18.00 hod se Stadionem Litoměřice. Tentokrát jako hosté.

Počet diváků: 2093

Branky a nahrávky: 60. Zikmund (Ulrych, Strnad) – 11. Kotala (D. Seman, Gřeš), 17. D. Seman (Gřeš, Pořízek), 21. Gřeš (Hlinka), 54. Kanko (Petran, Štumpf), 60. D. Seman (Dvořáček, Kanko)

Rytíři Kladno: Cikánek (Hanuljak) – J. Drtina, P. Hořava (A), Repe, D. Růžička, Ulrych, Ptáček (A), Kehar – Zikmund, Burger (C), Tůma – Strnad, R. Přikryl, Jánský – Tenkrát, Machač, Ton – Cetkovský, Kubík, Gratton.

AZ Havířov: Šafránek (Matoušek) – Petran, L. Doudera, Krisl (A), Chroboček, D. Seman (C), Holomek, Dudek – Kalus, Hlinka, Kanko – Dvořáček, Hubáček, Štumpf – Kurovský, Maruna, Kotala – Gřeš, Haas (A), Pořízek.

Barbora Lišková


Počasí Kladno

Předpověď počasí