Trenér Kopecký: Chtěli jsme diváky potěšit a akorát jsme je naštvali…

Tohle hned tak někdo nečekal. Rytíři prohráli s Havířovem ostudným rozdílem. S mužstvem ze spodku tabulky. Asistent trenéra Jiří Kopecký nehledal zbytečné omluvy ani výmluvy. 

Po sérii utkání bez prohry v základní hrací době jste pořádně klopýtli. Co vás na prohře štve nejvíc?
Že jsme vlastní diváky chtěli potěšit výhrou i pěknou hrou a akorát jsme je naštvali. Nedivil bych se, kdyby příště přišli v malém počtu… 

Nenastalo v týmu po sérii úspěchů uspokojení, které se vymstilo?
Je možné, že si hráči mysleli, že to dneska zvládneme v pohodě. Šance jsme si vytvořili, jenomže finální střely šly vesměs do gólmanova břicha. Havířovští dostali po prvním gólu křídla, hráli výborně a my špatně. S přibývajícím časem to vypadalo, že jsou oni v tabulce výš než my. Chyběl nám tlak na brankáře. Pořád to trénujeme, ale v zápase jsme nic z toho nepředvedli. Mrzí nás opět větší množství vyloučených na naší straně plus osobní trest. Nedisciplinovanost nás trápí. Například Jánský se nechá vyloučit za řeči. Pro nás je to střelec, jakých moc nemáme a potřebujeme ho na ledě a ne, aby seděl naproti střídačce. Čtyři minuty jsme hráli ve čtyřech, jak chceme takhle otáčet nepříznivé skóre, to mně není jasné. Vypadá to, že začneme dávat pokuty.

Jak hodnotíte hru obrany?
Hra zadních řad se, až na ten včerejší zápas, zvedla. V Budějovicích, v Benátkách a v Přerově dostali beci po jednom gólu. Bylo to dobré.

Řekl jste, že trénujete tlak na gólmana. Jak by to podle vás mělo vypadat v praxi?
Dneska gólmani, když vidí puk, tak střelu v pohodě chytí. My chceme, aby mu clonili dva hráči. Když se podíváte na extraligu, tak drtivá většina gólů padá přes clonícího hráče. 

Nyní jedete dvakrát ven na širší kluziště než je v Kladně. Na nich se vám daří. Dá se očekávat, že si spravíte chuť…
Je to tak, na širších kluzištích se nám vede a doufáme, že tyhle ztracené body nahrajeme hned zpátky. Ale my se samozřejmě snažíme přizpůsobit naši hru i na domácí hřiště. Bohužel, zatím se to tolik neprojevuje. Ztrácíme příliš mnoho puků při kličkách, místo toho, abychom přešli do útočného pásma přímočaře. Kolikrát si přechod do útoku zbytečně komplikujeme…

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí