Legenda Nový: Gratton snad brzy předvede to nejlepší, co v něm je

Po zápase Kladna s Havířovem nasadil smutný výraz. Legendární hokejový kanonýr Milan Nový (65) se jako většina dalších kladenských fanoušků těšil na výhru Rytířů. 

Našel jste na prohře domácích něco pozitivního?
Počítal jsem s naší výhrou pět ku jedné a ono to tak nakonec bylo, ovšem opačně… Na jediný gól jsme potřebovali spoustu šancí. Bruslařsky jsme nebyli lepší než Havířov, který k nám přijel ze suterénu tabulky. Kdyby takhle měli hrát Rytíři dál, tak je do play off čeká hodně práce, aby se zlepšili. Pozitivního jsem neviděl nic. 

V čem kladenští hráči podle vás zaostávali nejvíc?
Byli za soupeřem o krok pozadu, a to skoro pořád. Divil jsem se, že ani z jedné přesilovky nedáme branku, střílíme málo nebezpečně. Po takovém zápase bych dal mužstvu druhý den tvrdý trénink. Rád bych viděl, že s blížícím se play off se mužstvo stále zlepšuje. 

Poprvé jste na vlastní oči viděl kanadskou posilu Rytířů. Zamlouvá se vám?
Mně se nejvíc líbil obránce Brandon Nash v minulé sezoně. To byl Kanaďan podle mých představ. Chodil na přesilovky, uměl je a vyhrál celé bodování beků v první lize. Takhle si představuju zahraniční posilu. Grattonovi snad nebude trvat moc dlouho, než předvede to nejlepší, co v něm je. 

Vy ještě v pětašedesáti hrajete hokej. Jak se vám při něm daří?
Hrál jsem firemní hokejový zápas. Dostal jsem chřipku a museli mi zavazovat brusle, tak mě bolelo koleno, že jsem ho ani neohnul. Ale pak jsem dal dva góly, takže hokejově u mě pořád dobrý (směje se).

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí