Florbalisté Kladna podniknou nájezd na nedobytnou tvrz v Otrokovicích

Kladenští florbalisté míří na horkou půdu do Otrokovic. Panthers jsou v domácí hale velice silní. V probíhající sezoně zde prohráli pouze se suverénním lídrem superligy z Mladé Boleslavi a také s Pardubicemi, což by mohlo Kanonýrům dávat jistou naději na úspěch.

Otrokovice zatím drží osmou pozici v tabulce se ziskem 20 bodů, Kladno se 13 body okupuje poslední příčku. Kladenští hráči věří, že Otrokovicím oplatí porážku z posledního vzájemného měření sil, kdy v domácím prostředí prohráli 5:8.

Otrokovice v loňské sezoně dokázaly postoupit do play off, kde je v prvním kole smetla ambiciózní Mladá Boleslav 4:0 na zápasy. Oporami týmu jsou stálice Petřík, Sovják a kapitán Ťopek. Překvapivě také donedávna úspěšný brankář Jurčík, který je nyní nejproduktivnějším hráčem týmu, a kladenským divákům dobře známý Marek Zapletal. „Zápas s Kladnem pro mě bude vždy speciální díky tomu, že jsem tam přičichl k extralize a dodnes mám v klubu mnoho přátel. Mám vždy divný pocit někde tam vzadu, když dám Kladnu gól. Moc se neraduji, ale bojuji za tým, kde teď hraji. Tak to je,“ vysvětluje Zapletal své pouto ke kladenskému klubu. V minulém kole prohráli Panthers na půdě Liberce 3:4.

Kladno v minulém kole prohrálo na domácím hřišti s vicemistrem z Vítkovic 5:9. Tomáš Nushart stále vévodí střelecké tabulce i produktivitě Kanonýrů. Hýčká si svých 27 bodů za 18 branek a 9 asistencí, které ho řadí na sedmé místo kanadského bodování celé Tipsport Superligy. Není vyloučeno, že by do utkání mohl po zranění kolene naskočit obránce Martin Holčák.

„Otrokovice jsou na domácí půdě velmi silným soupeřem. My však jedeme srovnat účty z prvního vzájemného duelu. Náš cíl je jasně daný. Chceme bojovat a zvítězit,“ hlásí odhodlaně kapitán Kanonýrů Ondřej Richtr.

Utkání začíná dnes od 19.00 hod. v otrokovické Sportovní hale na Štěrkovišti.

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí