Kanonýři se pokusí nepříznivou sérii zlomit na Spartě

Florbalisté Kladna čekají na tříbodové vítězství již dvanáct utkání. V posledních pěti zápasech nebodovali vůbec. Černou sérii se pokusí zlomit v předposledním kole nejvyšší soutěže na hřišti pražské Sparty. V prvním vzájemném duelu této sezony dokázali Kanonýři uspět, když doma zvítězili 8:7.

Sparta v loňské sezoně postoupila do play off ze sedmého místa po základní části. Zde vypadla ve čtvrtfinálové sérii s pozdějším mistrem z Chodova 2:4 na zápasy. Aby se Pražané pokusili podobný výsledek napodobit, v utkání s Kanonýry musí bezpodmínečně vyhrát. Sparta spoléhá na svého nejproduktivnějšího hráče Milana Bínu, kterého si Kanonýři velmi dobře pamatují z loňské baráže, kde kladenskou obranu větral ještě v dresu Vinohrad. Dalšími důležitými oporami jsou kapitán Svatoš, produktivní obránce Marvánek nebo dvojička Slovinců Časar a Košir. Sparťanské brankoviště hájí Martin Beneš, který v sezoně 2010/2011 působil v kladenském dresu. V minulém kole Sparta prohrála na hřišti Brna 2:5.

Kanonýři v posledním odehraném zápase podlehli na půdě lídra soutěže z Mladé Boleslavi vysoko 2:11. V posledních utkáních mají kladenští hráči problémy s koncovkou. V předchozích dvou duelech skórovali pouze pětkrát. Naopak velmi dobře se jeví nováček Matěj Vaculčiak, který skóroval dvakrát v řadě. Tomáš Nushart si stále drží pozici nejproduktivnějšího Kanonýra. Postupně se zapracovávají uzdravení Ondřej Riebauer s Martinem Holčákem. Dušan Přívara stále není připraven vinou natrženého stehenního svalu.

Kanonýři budou bojovat o ztracené sebevědomí, které bude pro boje o záchranu velice důležité. „Chceme po dlouhé době vyhrát za tři body a dostat se do pohody před zápasy play down. Na výhru čekáme už moc dlouho. Psychicky je to pro nás velice důležitý zápas. Prohrát další utkání by nám na náladě určitě nepřidalo,“ burcuje důrazný útočník Kanonýrů Tomáš Richtr.

Začátek zápasu je naplánován na neděli 26. února od 17.00 hod. v Areně Sparty na Podvinném mlýně.

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí