Kladenští hokejbalisté vyráží do bojů o titul. Ve čtvrtfinále play off je čeká Hradec Králové. První utkání sehrají na domácím hřišti dnes od jedenácti hodin dopoledne, ve stejný čas na stejném místě je zítra čeká odveta. O síle týmu jsme si povídali s asistentem trenéra Milanem Maršnerem. 

Hrajete s osmým týmem tabulky, ale v základní části extraligy jste se doma s Hradcem trápili. Je to pro Kladno těžký soupeř?
My se v jarních bojích trápili se všemi soupeři (usmívá se). Samozřejmě jsme v této sérii favorité a je to jen o nás, jak k zápasům, respektive k jednotlivým částem zápasů, přistoupíme. Počítáme s tím, že Hradec se s námi do otevřené partie nepustí.

Ale osmý tým by asi neměl vyřadit prvního...
To je podobné, jako když se tvrdilo, že v hokeji Chomutov nemůže vyřadit Třinec. Stát se může všechno. Hokejbalová extraliga je hodně vyrovnaná a my se musíme zaměřit na hradecké přednosti. Pracovali jsme v přípravě dobře a já věřím, že přes čtvrtfinále přejdeme. 

V semifinále můžete narazit na několik soupeřů, podle toho, kdo koho v prvním kole vyřadí. Které mužstvo je podle vás v současné době nejsilnější?
Nevím, jakou momentální formou budou týmy v play off disponovat. Na tom také velmi záleží. Momentálně největší formu má zřejmě Ústí nad Labem, silné jsou Pardubice, nebezpečný je Kert Park, my máme nejvyšší ambice. 

Jan Murárik