V Kladně frčí vybíjená

V minulých dnech se v Kladně uskutečnilo první kolo školních turnajů ve vybíjené. Ve hře, kterou na základních školách při tělocviku hráli rodiče současných dětí.

Hráči jednoho ze dvou týmů v poli si nabijí přehozením míč o své zadáky v týlu soupeře, ti ho přes šiky protivníků vrátí stejným způsobem. Kdo ze spoluhráčů jej chytí, vzápětí ho prudce hodí do řad soupeře. Koho trefí a přitom trefený hráč míč nechytí než se dotkne země, je vyřazen ze hry. Když soupeř míč chytí bez dotyku země, přechází po nabití o zadáky do útoku druhá strana. Stručný, ale jasný princip hry, která na základních školách přežila generace.  

 "Pro první stupeň se vybíjená zařazuje každý rok. Osobně už organizuji dvanáctý ročník. Děti se při ní učí koordinaci pohybů při práci s míčem i přesně přihrávat. Vítězové základních škol postupují do okresního kola, které se v Kladně uskuteční koncem dubna," říká Ondřejka Hynková ze základní školy Amálská.

Poslední turnaj vybíjené vyhrála 5. ZŠ před 1. ZŠ, na třetím místě skončila 12. ZŠ. Vybíjená není poslední sportovní zápolení, kterého se základní školy na Kladensku zúčastní. Závody ve sportovní gymnastice se uskuteční 24. dubna v tělocvičně kladenského Sokola, 25. a 27. dubna jsou atletické poháry na Sletišti a 28. dubna si žáci zahrají hokejbal v rámci akce proti drogám. 

Jan Murárik

vybichyt

Chyť ho, když to dokážeš...

vybilepsi

Lepší je mířit na nohy...

vybinabije

Nabíjení přes hradby soupeře

vybiturnaje

Turnaje se hrají v několika kladenských školách. Děti zápolí například na čtyřce

vybiucitele

Učitelé trenéři v jednom nešetřili radami, kam soupeře trefit


Počasí Kladno

Předpověď počasí