Trenér Maršner: Nesmíme v neděli polevit

Důležitou výhru dnes zaznamenali hokejbalisté kladenského Alpiqu, když v semifinále play off zvítězili na ploše Plzně 3:0 (3:0, 0:0, 0:0). K účasti ve finále jim schází jediná výhra. Té mohou dosáhnout už zítra opět v Plzni.  Vyzpovídali jsme asistenta trenéra Milana Maršnera.

Když zítra předvedete stejný výkon, bude stačit na postup?
Dneska jsme udělali jen důležitý krok. V druhém zápase může být ale všechno jinak, i když podáme stejný výkon. Nesmíme polevit, protože Plzeň je schopná nás potrestat.

Jaký podalo kladenské mužstvo výkon z pohledu trenéra?
Velmi dobrý. Ani jeden z těch tří gólů nebyl náhodný, všechny padly po vypracovaných akcích, na jejichž konci stál výborný Špaček. Ale nechci chválit jednotlivce, když hrálo výborně celé mužstvo. Hrálo nadoraz a přesně takhle se play off má hrát.

Neobáváte se, že vás Plzeň zase něčím zaskočí, jako v druhém utkání v Kladně?
To je jen o naší bojovnosti a koncentraci. Když budeme hrát zodpovědně, finále by nás nemělo minout. 

Jan Murárik

Branky a nahrávky: 1. Špaček (Štěpáník, Hnízdil), 9. Špaček (Štěpáník, Pospíšil), 13. Kudela (Hnízdil)

HBC Plzeň: Kráčina (Návara) – J. Benedikt, Pokorný, Vodrážka, Vágner, Hanuš, kavalír, Kastner – Průcha, Pejchar, Pauer – O. Benedikt, Kejř, Kolařík – Krch, Švarc, Malý – Krásný, Gřonka, Kunzmann – Forejt. 

HBC ALPIQ Kladno: Jirotka (Hájek) – Kudela, Pospíšil, Dědič, Haisman, Soukup, Rejthar, Šícha – Potekhin, Špaček, Štěpáník, Pražák, Kohout, Hnízdil, Ogurčák, Barnošák, Šrámek, Nosek, Novák.

Diváků: 270

Jan Murárik

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí