Kladno je ve finále. Příští víkend přivítá pražský Kert Park

Po volejbalistech si finále nejvyšší soutěže zahraje další kladenský tým. Hokejbalisté Alpiqu dnes vyhráli v Plzni 4:2 (0:1, 1:0, 3:1) a celou semifinálovou sérii 3:1. V druhém semifinále Kert Park Praha postoupil stejným poměrem přes Pardubice. Oba finalisté se potkají příští sobotu v Kladně.

Zápas se na rozdíl od včerejšího vzájemného duelu nerozhodl na začátku, ale v samotném závěru. V posledních dvou minutách totiž padly čtyři branky! Do té doby držely týmy remízu a utkání spělo do prodloužení. To odmítli hosté. Kladno šlo poprvé do vedení v přesilové hře a než se domácí vzpamatovali, přidal Alpiq třetí branku. Domácím nezbylo, než odvolat gólmana a zkusit to v šesti v poli. Vyplatilo se jim to jen částečně. Skóre sice změnili, ale Kladenští vzápětí trefili opuštěnou plzeňskou svatyni. 

"Ke konci už se šlo na krev z obou stran, víc gólů jsme nakonec dali my. Všem našim hráčům patří velké poděkování a klobouk dolů. Série nebyla jednoduchá," uvedl okamžitě po zápase asistent trenéra Milan Maršner.

V Kladně by se poslední dubnovou sobotu i neděli mělo podle posledních zpráv začít hrát vždy v jedenáct hodin dopoledne. 

Branky a nahrávky: 15. Švarc (Malý), 45. Kastner (Hanuš) – 24. Štěpáník (Kudela, Barnošák), 43. Pospíšil (Kudela, Štěpáník), 44. Barnošák (Pospíšil, Kudela), 45. Hnízdil (Špaček, Dědič)

HBC Plzeň: Kráčina (Návara) – Vodrážka, O. Benedikt, Průcha, Vágner, Hanuš, Kavalír, Kastner, Pokorný – Kolařík, Kejř, Krásný Krch, Švarc, Malý, Kunzmann, Pejchar, Pauer, Forejt, Gřonka, Vlasák.

HBC ALPIQ Kladno: Jirotka (Hájek) – Kudela, Pospíšil, Dědič, Haisman, Soukup, Rejthar, Šícha – Špaček, Štěpáník, Pražák, Kohout, Hnízdil, Ogurčák, Barnošák, Šrámek, Nosek, Novák.

Diváků: 244

 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí