Trenér Maršner: V Alpiqu dojde ke generační výměně hráčů

Hokejbalisté kladenského Alpiqu podruhé za sebou skončili ve finále play off jako poražení. Asistent trenéra Milan Maršner se týden poté ohlédl za boji s vítězným Kert Parkem Praha a nastínil budoucnost týmu.

Proč jste podle vás opět stříbrní?
Rozhodly o tom určité momenty a fáze jednotlivých finálových zápasů. V prvním utkání jsme nehráli dobře, přesto jsme to nemuseli být my, kdo v prodloužení prohrál. Druhý duel jsme odehráli v pohodě a také jsme vysoko vyhráli. Možná o všem rozhodlo třetí utkání na Kertu, kdy jsme měli vynikající začátek a paradoxně jsme opět zápas nezvládli, když soupeř vstřelil šťastné branky. Prohrávali jsme tři nula, dokázali jsme srovnat skóre, ovšem poté byl opět Kert šťastnější a zápas rozhodl ve svůj prospěch. Místo toho, abychom je srazili, tak byli na koni a třetí rozhodující výhru si už ubojovali. Titulu šli víc naproti než my.

Co tomuto týmu chybělo k tomu, aby aspoň jednou ve dvou případech udělal ten krok ke zlatu?
Jádro týmu spolu hraje nějakých pět let. Dvakrát jsme titul vyhráli, letos jsme byli první po základní části. Tým dokázal prakticky všechno, co dokázat mohl. Sesadil svého času Vlašim, která byla považována za neporazitelnou, a dostal se do pozice, kdy čekal, kdo porazí jeho. To se loni povedlo Pardubicím a letos Kertu, který právě Pardubice před námi vyřadil. Chtěli jsme titul, moc jsme ho chtěli, ale nepovedlo se. 

Jaký vývoj v týmu lze očekávat před novou sezonou?
Odejdou někteří starší zkušení hráči a my musíme tým doplnit horlivými mladíky. Opět si určíme ty nejvyšší cíle a půjdeme dál. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí