Kladenští hokejbalisté bojují o extraligu, přijďte jim fandit!

Kladenský Jungle Fever bude už tento víkend bojovat na ČEZ stadionu o postup do extraligové baráže, případně o přímý postup do české nejvyšší soutěže. Přijít podpořit ho můžete v sobotu od 14.00 a případně v neděli od 11.00 hod. na hlavní plochu zimního stadionu, kde v hokejové sezoně hrají Rytíři. Soupeřem je Kometa Polička, která v sérii vede už 2:0 na zápasy.

Hokejbalová extraliga je minulostí a kladenský Alpiq v ní skončil druhý za pražským Kert Parkem. Jenže boje o postup do nejvyšší české soutěže právě probíhají a o víkendu se přesouvají znovu do Kladna. Týkat se budou kladenského Jungle Fever, jenž na ČEZ stadionu bude hostit celek z města na hranici Čech a Moravy - Kometu Polička (ta doma dvakrát vyhrála - 3:1 a 4:2).

Hokejbalisté Jungle Fever Kladno udělali za poslední roky velký progres. Už to není ten tým, co býval ve třetí nejvyšší soutěži (2. NHbL) lehce nadprůměrný, ale teď už velmi vážně pomýšlí na extraligu. Mnohé se v klubu změnilo po příchodu trenéra Miroslava Zadáka a obměně hráčského kádru. V něm je hned několik zajímavých jmen, včetně Ladislava Gengela, stále profesionálního hokejisty, který je oporou ústeckého Slovanu, běžně hrajícího proti Rytířům.

Ten, kdo finálové boje vyhraje, postupuje automaticky do extraligy. Tým, který ve finále skončí jako druhý, bude hrát baráž s Rakovníkem. Hraje se na tři vítězné zápasy a Jungle Fever tak bude za nepříznivého stavu 0:2 na zápasy odvracet mečbol.

Na závěr ještě nutno podotknout, že za 23 let klubové historie nebyl Jungle Fever nikdy tak daleko, jako letos. "Už teď se tak dá ročník 2016/2017 považovat za nejúspěšnější," řekl Jaroslav Řebík, opora Kladna.

Lukáš Jůdl

FOTO: Jungle Fever Kladno


Počasí Kladno

Předpověď počasí