Klučinová se sklonila před Cachovou

Souboj nejlepších českých sedmibojařek nakonec vyhrála Kateřina Cachová. K prvenství jí stačilo zabrat v posledních třech disciplínách, které naopak nevyšly vícebojařské legendě Elišce Klučinové. Na TNT Express Meetingu tak Cachlová obhájila loňskou výhru. 

Eliška přitom měl po sobotních výkonech připravenou půdu na překonání svého českého rekordu. Ovšem ve dvou ze tří disciplín ji včera čekaly oštěp a osmistovka, kterých se před mítinkem obávala. 

Pátou disciplínu absolvovaly v dálkařském sektoru, kde výkonem 651 centimetrů kralovala Cachová. Eliška Klučinová zaostala o více než třicet centimetrů. V oštěpu Cachová hodila 46,75 metru, a protože bylo evidentní, že Klučinovou velmi trápí operované rameno, bylo nasnadě, že by obhájkyně prvenství musela závěrečný běh na osm set metrů hrubě pokazit. Cachová běžela za 2:13,05 sekundy, Klučinová doběhla v čase 2:14,88. Cachová mítink dokončila v osobním rekordu 6337 bodů, Klučinová dosáhla 6230 bodů. Limity mistrovství Evropy do 22 let splnily sestry Dvořákovy, když Barbora nasbírala 5442 a Kateřina 5425 bodů. 

Celkovou vítězkou jedenáctého ročníku TNT Express Meetingu Kladno se stala Kateřina Cachová, která dokázala obhájit loňský triumf. Zároveň se stala i mistryní republiky v sedmiboji a podvrdila limit pro start na světovém šampionátu v Londýně. Eliška Klučinová brala druhé místo za 6285 bodů. Kromě mistrovského stříbra se mohla těšit i z pokoření nominačního standardu pro Londýn. Třetí skončila Marthe Koalová z Burkiny Faso v novém národním rekordu 6230 bodů. Národní rekord své země posunula šestá Lucia Slaníčková ze Slovenska (6103 b.) Bronz vybojovala v mistrovském závodě juniorka Jana Novotná. Svěřenkyně Dany Jandové si vylepšila osobní maximum na 5678 bodů. O příčku níže se umístila dorostenka Anna Kerbachová. Ziskem 5527 bodů splnila limit na MEJ v Grossetu. Ze splněných limitů na mistrovství Evropy do 22 let se mohly radovat sestry Dvořákovy. Barbora složila 5442 bodů a Kateřina posbírala 5425 bodů. 

Mužský závod opanoval Alžířan Larbi Bourrada (8120 bodů). Z Čechů si nejlépe vedl Tomáš Pulíček (6932 body).

Jan Murárik

tntcachova

Cachová se od Klučinové bodově odpoutala v oštěpu

tntelisciny

Eliščiny obavy z oštěpu se vyplnily

tntostrou

Ostrou bolest v rameni Klučinové masáž neodstarnila


Počasí Kladno

Předpověď počasí