Eliška Klučinová: Přijďte zablbnout a zafandit, já se na vás budu těšit

Česká rekordmanka v sedmiboji i halovém pětiboji, bronzová medailistka z halového mistrovství Evropy z Prahy, účastnice olympiád a mistrovství světa. Na mítinku Kladno hází a Kladenské memoriály se představí hvězda světové atletické extra třídy, Eliška Klučinová. Eliška je dlouhodobě a úzce spjatá s kladenskou atletikou a má ráda podporu domácího publika. Přijďte ji 15. července podpořit na Sletiště.

Fandům atletiky jste se představila na Sletišti už v červnu v rámci TNT Express mítinku Kladno. Ihned poté jste odcestovala na evropský šampionát družstev a teď na Kladno hází. To je pořádná porce závodů, necítíte už přeci jen únavu?
Až na tu závěrečnou osmistovku mě závody baví mnohem víc než trénink. Takže mítink beru jako příjemné zpestření přípravy na mistrovství světa. Ale do Kladna pojedu rovnou ze soustředění v Nymburce, takže úplně svěží asi také zrovna nebudu.

Díky vaší vícebojařské všestrannosti můžete startovat v různých disciplínách. Při které vás budeme moci na mítinku Kladno hází vidět?
Plánuji vrh koulí a ráda bych si zkusila oštěp. Od kladenského sedmiboje jsem nemohla moc házet, ve Španělsku jsem dokonce musela házet levou rukou, tak jsem zvědavá, jak to půjde...

Za necelý měsíc vás čeká mistrovství světa v Londýně. S jakými plány a ambicemi do Anglie poletíte?
Tak samozřejmě bych chtěla udělat co nejlepší výkon a dosáhnout co nejlepšího umístění. Ale konkrétně můžu snad jen říci, že zajíci se sčítají až po honu... 

Na mítinku Kladno hází jste startovala už v loňském roce. Jak hodnotíte posun závodu v tom, že letošního ročníku se zúčastní i početná skupina zahraničních atletů?
Postřehla jsem, že letos bude startovní pole mnohem pestřejší a že přibylo i pár nevrhačských disciplín. Je to určitě pozitivní změna a těším se na nové tváře.

Jste dlouhodobě ikonou atletiky v Kladně a zároveň i tváří mítinku Kladno hází. Vzkázala byste něco divákům a pozvala je v sobotu na Sletiště?
Koukala jsem, že je letos na mítinku bohatý doprovodný program a sama trošku doufám, že se stihnu něčeho zúčastnit. Tak si přijďte zablbnout a zafandit, já se na vás budu těšit!

 - jak -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí