„Maxim“ Macháček vyzývá Cvernu na souboj!

V bojových sportech uznávaný ranař Daniel „Maxim“ Macháček (42) se chystá na říjnovou MMA Night of The Legends v Praze a v rámci tvrdé přípravy se rozhodl opět vyzvat nejtěžšího kladenského závodníka v MMA Alexe Cvernu (42). Podruhé a tentokrát prostřednictvím Vašeho Kladna veřejně!

Co vám Alex na první výzvu vzkázal?
Dostal ji ode mne asi před měsícem. Nepřijal ji prý také pro to, že jsem jiná váhová kategorie. Mám svých sto pět kilo a on je o třicet kilogramů těžší. Jenomže pro mě váha není překážkou. Kila jsou jeho problém, ne můj. Jemu se hůř okysličuje taková hmota než mně. Chtěl jsem s ním bojovat v říjnové Noci legend v Podvinném Mlýnu. Má tam točit pět televizních společností, o show by měl postaráno. Vzdal jsem se dokonce i svého honoráře v jeho prospěch. Bral by tak dvojnásobné peníze a takové prize many, jaké dosud v ringu nevydělal a jen asi těžko vydělá. První výzvu tedy nepřijal a teď mu dávám novou. Svým způsobem jsem ten zápas předem morálně vyhrál… Ale když ji teď přijme, nebojím se ho. A tím, že jsem se vrátil do ringu, získá zápasem se mnou i body do tabulky. Já do toho jdu po hlavě.

Proč jste se rozhodl Alexe vyzvat?
Hlavní důvod je pořád tentýž, o kterém jsem už hovořil v našem nedávném rozhovoru (Vaše Kladno, sobota 5. srpna, pozn. red.). Pokud se o mně má hovořit a psát, tak v souvislosti nejen s mým návratem k závodění, ale především s fotbalovou akademií Davida Raulína, kterou navštěvuje můj šestiletý syn, a která se malým fotbalistům věnuje s nesmírnou péčí i kvalitou. Druhý důvod výzvy je, že Alex vystupuje na veřejnosti jako nejlepší v těžké váze z Kladna, jako ten, kdo kladenský bojový sport reprezentuje. Tak jsem mu chtěl ukázat, že v Kladně má soupeře. Svůj respekt a uznání v kruhu kladenských bojových umění si musí ve svém městě vydobýt ještě jinak než jen slovy. SKS aréna nebo Hakim Majer dělají v Kladně pro bojové sporty mnohem víc díky práci s dětmi a veřejností. 

Zápas byste chtěl uskutečnit v Kladně?
Kladno je na takový souboj malé (usmívá se). Tomu by slušela Praha. On je v těchto sférách známý, já mám jméno, tak to bude, myslím, pro lidi slušné lákadlo. Půlka Kladna v bojových sportech mu fandí, druhá půlka by se mohla přijet podívat na jeho porážku. 

Alex je zřejmě ve slušné formě, když nedávno v MMA Oktagonu porazil velmi rychle Boba Vovse dvěma look kicky na koleno. Jak jste jeho zápas hodnotil?
Ten druhý kop byl velmi dobrý, to musím uznat. Otázka je, v jaké formě byl soupeř. Já budu a jsem na Alexe připravený dobře.

Jak spolu s Alexem vycházíte?
Pozdravíme se, podáme si ruku. Osobně s ním problém nemám. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí