Alpiq rozstřílel Rakovník

Vicemistři extraligy hostili na novém hřišti v kladenské hokejbalové aréně Rakovník a do sezony vkročili výhrou 4:1 (0:0, 3:1, 1:0).

Kladenští nenastoupili v kompletní sestavě, přesto hostům dvě třetiny téměř nic nedovolili. Přitom v úvodní části utkání obě mužstva hrála v útoku s velkou chutí. Branka padla až v sedmnácté minutě. Premiérovou trefu Kladna zařídil přesnou střelou Štěpáník. A jako by tím otevřel stavidlo s kladenskými góly. Z obrovského tlaku těžil dorážkou opět Štěpáník a v téže minutě se k němu přidal Barnošák. Hosté využili domácí euforie minutu před druhou sirénou a zkazili Jirotkovi čisté konto. V závěrečné třetině se domácí trefili pouze jednou, ale hosté nijak zvlášť "nezlobili". Jedinou kaňkou na kladenském utkání byla porouchaná časomíra.

"Jsme rádi za tři body. V tomhle ohledu jsme se startem do sezony spokojení. Zlepšit musíme přístup k utkání. Výkon optimální nebyl zvláště v první třetině. Přesto si myslím, že diváci si zápas užili. Nové hřiště splnilo předpoklady, je velmi kvalitní včetně mantinelů,"  konstatoval po zápase asistent trenéra Alpiqu Milan Maršner.

Branky a nahrávky: 17. Štěpáník (Špaček, D. Hnízdil), 27. Štěpáník (Soukup), 27. Barnošák (Prokop), 33. Barnošák (Prokop) – 29. Tvarůžek (Mika)

HBC ALPIQ Kladno: Jirotka (Hájek) – Soukup, Hrabár, Šícha, Novák, Haisman, Důraz, M. Hnízdil, D. Hnízdil, Štěpáník, Špaček, Barnošák, Vosmyk, Procházka, Šíma, Šrámek, Pražák.

- jm -

rakochvili

Chvíli Rakovník v Kladně vedl o 45 gólů...


Počasí Kladno

Předpověď počasí