Kanonýrům úvod do sezony výsledkově nevyšel

Po loňském sestupu z nejvyšší soutěže se Kanonýři musí spokojit s účinkováním v 1. lize. Kladenští by si jistě dokázali představit lepší vstup do sezony, pražskému týmu Start98 podlehli 4:5 po prodloužení. Útěchou jim může být jeden získaný bod. Kanonýři Kladno – FBC Start98 Praha-Kunratice 4:5 (0:2, 1:1, 3:1, 0:1).

 

Od začátku utkání bylo jasně patrné, že Kanonýři sestoupili z nejvyšší soutěže. Zápas byl plný chyb na obou stranách. Ty zůstávaly ve většině případů nevyužity. V herně naprosto vyrovnané úvodní třetině se dvakrát radovali hosté, domácí ani jednou. Střeleckých příležitostí přeci jen měl více Start98, v dobrém světle se však předvedl domácí brankář Horáček, který v pětatřiceti letech nastoupil ke svému prvnímu utkání v 1. lize. „Chyby v obraně samozřejmě byly nepříjemné, ale jsem gólman a ten by měl něco chytat. Tak jsem chytal, co jen šlo,“ hodnotí prozaicky.

Kladenští hráči postupem času přebírali otěže do svých rukou a výsledkem bylo vyrovnání zápasu v závěrečné třetině utkání. „V první třetině jsme se rozkoukávali a bylo vidět, že na některých ležela tíha prvního utkání v lize. Po druhé třetině proběhla bouře v kabině a hra se stáhla na dvě lajny, což není to, co chceme hrát. Ale stažení pomohlo,“ říká kladenský střelec vyrovnávací branky na 3:3 Tomáš Richtr.

V prodloužení, které se od nové sezony hraje systémem tři na tři, byli šťastnější hosté, kteří se po chybě domácího Buriana dostali do přečíslení, které neomylně využil Vašíček. „Prodloužení se nám bohužel nepovedlo a jsme rádi za bod,“ dodává buldozer Richtr.

Start98 si mnoho střeleckých příležitostí nevytvořil, většina z nich však byla po velkých chybách kladenské obrany. Domácí brankář Horáček se tak musel velmi činit. Odměnou mu byl titul muže zápasu. „Získat takové ocenění je super. Jen mě mrzí, že jsme nevyhráli. Výhra by mě těšila daleko více než být vyhlášen hráčem utkání. Věřím, že výhry v dalších zápasech přijdou,“ říká gólman Kanonýrů.

Sestava Kladna: Horáček (Minev) – Merta, Balvín, Sedláček, Richtr T., Běhal – Burian, Pertlík, Šťovíček, Teslík, Štechmüller – Blažek, Bednář, Hadrava, Richtr O., Louvar – Nolč, Černý, Postolka, 

Branky a asistence Kladna: 24:20 Štěpán Merta (Lukáš Sedláček), 41:12 Jan Louvar (Antonín Pertlík), 48:49 Tomáš Richtr (Jan Běhal), 57:36 Ondřej Richtr (Lukáš Sedláček)

Radek Šikola

Ilustrační foto: archiv


Počasí Kladno

Předpověď počasí