Kladenští florbalisté si uřízli pořádnou ostudu

Kladenský florbal zažívá po sestupu z nevyšší soutěže krušné chvíle. Mnozí očekávali, že tým bude po sestupu okamžitě atakovat návrat do superligy. Nově zformovaný tým mladíků však zatím tápe. Po úvodní prohře s pražským týmem Start98, za který kladenští hráči brali alespoň bod, nyní podlehli Pelhřimovu, který zdaleka nepatří k favoritům 1. ligy. Spartak Pelhřimov – Kanonýři Kladno 9:4 (2:1, 4:2, 3:1).

Utkání výrazně kouskovala neustálá vyloučení, kterých rozhodcovská dvojice Dolanský – Sýkora nařídila celkem 12. „Rozhodčí nastavili zajímavý metr, ale víceméně pro obě strany stejný. Pro nás z toho paradoxně vyplynulo více přesilovek, které jsme bohužel nevyužili tak jako soupeř,“ myslí si kapitán mužstva Ondřej Richtr. Slova řízného kladenského beka potvrzuje i trenér Ondřej Riebauer. „V soubojích jsme byli celý zápas o krok později a často jsme tak až dětinsky faulovali zezadu. Na početní nevýhodu si však rozhodně nemůžeme stěžovat, protože jsme měli k dispozici celkem sedm přesilovek,“ říká.

Pelhřimov měl mírnou střeleckou převahu, ale výsledkově byl zápas vyrovnaný až do poloviny utkání. Poté však přišla pětiminutovka, během které Pelhřimov vstřelil tři branky a ujal se vedení 6:3. „Zápas se zlomil právě v této fázi. Po neúspěšné přesilovce jsme hráli tři oslabení v řadě a v každém inkasovali,“ má jasno trenér Riebauer.

Pro Kanonýry znamená prohra s Pelhřimovem krutou ránu, neboť soupeř s Vysočiny v loňské sezoně sestoupil z 1. ligy a udržel se pouze administrativní cestou. Kladenský tým naproti tomu válčil v superlize. „Na spočítání hráčů, kteří byli stabilní součástí kádru z minulé sezony, by nám bohatě stačila jedna ruka. Tým je prakticky nový a před námi ještě spousta práce. Pokud budou hráči na hřišti plnit to, co mají, budeme tolerovat jakékoli výsledky za účelem postupné progrese,“ vysvětluje Riebauer a dodává, že jeho hráči v Pelhřimově nebyli schopni zahrát to, co od začátku přípravy trénují. „To logicky vyústilo v onen debakl,“ dodává.

Kladenský trenér však přeci jen hledá na potupné prohře poučné prvky. „Věřím, že je to ten správný impuls k tomu, abychom si sáhli do svědomí a uvědomili si, že s takovým přístupem nás v první lize může porazit opravdu každý. I debaklem,“ říká.

Sestava Kladna: Minev (Šárka) – Merta, Bednář, Sedláček, Richtr T., Linhart – Blažek, Balvín, Štechmüller, Teslík, Louvar – Burian, Pertlík, Nolč, Richtr O., Šťovíček – Cvrček, Hadrava 

Branky a asistence Kladna: 14:13 Vojtěch Teslík (bez asistence), 21:24 Ondřej Blažek (Jan Louvar), 24:51 Alois Burian (Jan Louvar), 48:08 Tomáš Richtr (Václav Linhart)

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí