Tenis na SK. Revoluční kurty pokryje hala

Milovníci tenisu na Kladensku přes měsíc opět válí v areálu SK. K dispozici mají pět rekonstruovaných kurtů nové generace. Už tento týden se nad třemi z nich vztyčí nafukovací hala.

Podloží kurtů tvoří drcený kámen. Na uválcovanou a vodou zataženou plochu o rozměru 3 660 čtverečních metrů poté o prázdninách technici položili speciální koberec. Na něj nanesli stěrkou lajny z hmoty podobné té pro natírání přechodů. Hmota se z koberce nedrolí, neloupe, nelze ji skopnout a je omyvatelná. Od antuky se očistí rotačním kartáčem. Na koberci leží jemná antuka v množství zhruba sedm kilogramů na metr čtvereční. Kolem kurtů je zbudován zavlažovací systém. Na rozdíl od klasických antukových kurtů jsou tyto po dešti takřka okamžitě použitelné a hrát se na nich dá i při nízkých teplotách. Po přívalových deštích stačí chvíli počkat, než se voda vsákne do podloží. 

V těchto dnech tři kurty začíná zakrývat nafukovací hala. Tu časem město rozšíří i na kurty číslo čtyři a pět. „Srdečně vás zveme do našeho areálu a přejeme hodně sportovních zážitků,“ uvedl před nastávající zimní sezonou Marcel Kučera, jednatel Sportovních areálů města Kladna.

Jan Murárik

tenijeden

Jeden naléval hmotu, další ji v šabloně okamžite stěrkoval

tenisdopozad

Do požadovaných rozměrů se koberec musel zastřihávat

teniskobercejsou

Koberce jsou k sobě přilepené

teniskoberec

Koberec lícuje se závlahovým systémem

teniskurtykro

Kurty kropí automatické zavlažování

tenislajny

Lajny se čistí speciálním kartáčem

tenispodkobercem

Pod kobercem je drcený kámen

tenistakto

Takto kurty vypadaly před zahájením rekonstrukce

tenisvelka

Velká piplačka byla s lícováním jednotlivých rolí koberce

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí